NEVJEROJATNO Vahid Halihodžić ponovno ostaje bez Svjetskog prvenstva?

Vahid Halilhodžić, Maroko, Svjetsko prvenstvo, Vahid Halilhodžić, Maroko, Vahid Halilhodžić
Dean Mouhtaropoulos

Vahid Halihodžić neće više biti izbornik Maroka, piše francuski L'Equipe. Navodno Halilhodžić pregovara s predsjednikom marokanskog saveza Fouzijem Lekjaaom kako bi sporazumno raskinuli ugovor. Trener iz Bosne i Hercegovine odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo, gdje će biti u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

No Halilhodžić je otpisao najveću zvijezdu Maroka Hakima Ziyecha, a predsjednik saveza obećao je navodno navijačima da će ga vratiti u momčad do Svjetskog prvenstva. Halilhodžić za to nije htio ni čuti pa bi zato trebao otići. Njegov bi nasljednik trebao biti Walid Regragui, koji je s Casablancom osvojio afričku ligu prvaka. Maroko i Hrvatska igrat će u prvom kolu skupine F na Svjetskom prvenstvu 23. studenog.

Halilhodžiću, koji je u svojoj dugoj karijeri trenirao i zagrebački Dinamo, ovo bi bio drugi put da se plasira na Svjetsko prvenstvo s nekom reprezentacijom i da ju onda na tom natjecanju ne vodi. Otkaz je dobio i dok je vodio Japan 2018. godine, između plasmana i odlaska na Svjetsko prvenstvo.