Nenad Bjelica preuzeo NK Osijek

Nenad Bjelica
Pixsell

Nenad Bjelica službeno je postao novi trener Osijeka. Predstavljen je na Pampasu gdje se gradi novi stadion. Bjelicu je kratko predstavio predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj i poklonio mu dres s brojem 10 koji je Bjelica nosio tijekom igračke karijere. Bjelica se zatim skoro rasplakao.

"Hvala na lijepom uvodu. Zahvalio bih svima koji su došli i klubu koji me predivno predstavio", rekao je Bjelica na početku, prenosi Index.

"Pred mene je stavljena velika odgovornost i spreman sam na nju, već sam 13 godina u ovom poslu. Dobio sam puno desetki u klubovima, ali ova budi posebne emocije u meni", dodao je novi trener Osijeka na rubu suza. Smatra da se Osijek može boriti za naslov prvaka unatoč očajnom ulasku u sezonu. Osječani su u prva tri kola HNL-a osvojili samo bod.

"Mogu reći da pozicije zadnjeg veznog, lijevog beka i krila nisu duplo popunjene i na njih smo fokusirani, a ostalo ćemo vidjeti", odgovorio je Bjelica na pitanje o mogućim pojačanjima.

Dobio je velike ovlasti

Bit će engleski tip menadžera i vodit će sportsku politiku kluba. "Ambiciozni smo i vidjet ćemo što će biti. San je igrati Ligu prvaka s Osijekom."

Ima li slobodne ruke što se tiče transfera? "Znam koliko mogu trošiti kao trener i zahvaljujem na povjerenju. Čišću situaciju u životu nikad nisam imao", otkrio je Bjelica. Bivši trener Dinama debitirat će 12. rujna u derbiju protiv Rijeke na domaćem terenu.

Pet dana kasnije, također u Gradskom vrtu, čeka ga i veliki test u pretkolu Europa lige, švicarski Basel.