Nema plaće: Igrači Hajduka u štrajku?

Vojska od pedesetak igrača koji mjesečno Hajduk koštaju oko 3 milijuna kuna doživjeli su u ponedjeljak šok nad šokovima. Zbog loših rezultata (čitaj: 9. mjesto, 4 pobjede, 3 remija i 4 poraza) nakon 11. kola u novoj sezoni, Uprava kluba odluičila je svima koji imaju profesionalne ugovore ne isplatiti jednu cijelu plaću.

Kap koja je prelila čašu bila je jadna nedjeljna predstava i 1:0 poraz od Šibenika usred Poljuda. Bijeli su opet sa stadiona ispraćeni zvižducima, a Uprava je shvatila da više nema šale. Uostalom vrijeme je štednje.

Međutim, niti dan poslije, u svlačionici splitskog kluba izbila je prva pobuna, a neki najavljuju čak i štrajk.

"Nagrada za prvo mjesto je 10 tisuća eura, pa kazna ne bi smjela biti viša. Na takav način mogu nam uzeti cijeli iznos ugovora. Ovo je neodrživo!", izjavio je za Večernji igrač koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Dan poslije počeli su i 'sindikalni' pregovori. Kapetan Srđan Andrić je u ime momčadi razgovarao s ljudima iz Uprave.

"Bio je to korektan razgovor, Andrić je kazao da smo pretjerali, ali ne bježi od kazne. Svjestan je kapetan, ali i cijela momčad, da situacija nije dobra. Ne miješam se u to, ali koliko znam, odluka će biti provedena. Posao je igrača da igraju i dokažu za što su skupo plaćeni, a ne da dižu noge u zrak", izjavio je šef struke Ivica Šurjak.

No kako sada stoje stvari - popusta neće biti, pa tako ni plaće za - studeni!

net.hr