NEMA OPUŠTANJA Zrinjski svladao Slogu u Doboju

Zrinjski Sloga
sportsport.ba

Jako dobru utakmicu u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju su odigrali Sloga Meridian i Zrinjski iz Mostara, a konačan rezultat utakmice bio je 1:3.

Krenulo je fenomenalno za domaći tim. Igrala se 2. minuta, Krstovski je šutirao, Topić odbija loptu, a Baštić s nekih 12 metara pogađa za 1:0, piše Sport.ba.

Do 10. minute nije bilo uzbuđenja, a onda je Zrinjski iz svog prvog napada na ovoj utakmici postigao gol za poravnanje.

Ćorluka je probio po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor. Tamo se najbolje snašao Ćuže koji majstorski oslobodio čuvara i krasno pogodio za 1:1.

Sadržaj se učitava...

Treba zaista pohvaliti aktere oba tima na jako dobroj igri usprkos jako teškom terenu, ali i lošim vremenskim uvjetima.

Čudna situacija u 22. minuti. Čuže je postigao gol za vodstvo Zrinjskog, ali je poništen zbog navodne nedozvoljene pozicije.

Gosti su do prednosti od 2:1 stigli u 34. minuti. Dosuđen je penal za Zrinjski nakon što je oboren Ćuže, a strijelac je bio Kiš.

Vrijedi dodati i to da je u prvom poluvremenu viđena nevjerojatna situacija kada je pomoćni sudac Dujak dosudio ofsajd iako je bilo očigledno da nema govora o ofsajdu.

Dujak je osim te imao još nekoliko grešaka u prvom poluvremenu, te se mora priznati da je bio veoma slab akter današnje utakmice.

Drugo poluvrijeme krenulo je dobrom prilikom za Kamenara, ali njegov udarac bio je izblokiran. Sve to se dogodilo u 52. minuti.

Osam minuta kasnije pokušao je Baštić. Šutirao je s 20 metara, ali golman Zrinjskog je ponovo jako dobro reagirao.

Do 73. minute nije bilo nekih ozbiljnijih prilika, a tada je Nikolić probao glavom nakon kornera. Lagan je to plijen bio za golmana gostiju.

Konačan rezultat postavljen je u 78. minuti. Užasno je nakon kornera reagirao Trako, ali je dodao loptu do Ćužea koji pogađa za 3:1.

Sloga je do kraja utakmice imala jednu dobru priliku, ali nisu uspjeli promijeniti rezultat.