FOTO  Neki su nas odbili, svi bi karijeru Luke Modrića, a nitko njegov put

Sergej Jakirović Zrinjski
hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog jutros su stigli u svoju stalnu bazu u Međugorje, gdje će se za nastavak sezone spremati dva tjedna. U sklopu zimskih priprema u Međugorju Plemići će odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica, a prva je već protiv Croatije iz Zmijavaca u subotu.

Pod vodstvom novog trenera Sergeja Jakirovića stigla su 32 nogometaša, točnije 29 igrača i tri vratara. Sergej Jakirović želio je da momčad provede prva dva tjedna zajedno na pripremama kako bi se napravilo još veće zajedništvo.

"Uvjeti u Međugorju su jako dobro poznati. Imamo četiri dobra terena, a što je najvažnije oni nisu smrznuti. Ovdje možemo ispraviti sve ono što nije bilo dobro, a ono što je bilo dobro još treba nadgraditi da bude bolje. Najvažnije je da pripreme prođemo zdravi i da bude što manje ozljeda i vjerujem kako ovdje možemo napraviti dobar posao."

Sergej Jakirović Zrinjski

Unatoč samo dva odrađena uvodna treninga Jakirović jako dobro poznaje ekipu.

"U ta dva treninga napravilo smo neka testiranja prilikom čega smo uvidjeli da imamo dosta mjesta za napredak. Sve igrače poznajem, dečki ostali su iznenađeni time koliko znam o njima, a i dobro pamtim imena. Mi imamo uvid u svakog igrača. Ovaj tjedan ćemo napraviti jednu mini selekciju. Sada imamo 29 igrača plus tri vratara, a kadar za sezonu bi trebao biti za 24 igrača i tri spomenuta vratara. No, vidjet ćemo kakvo će biti i stanje s ozljedama."

U Zrinjski je stigao jedan cijeli niz mladih igrača.

Sergej Jakirović Zrinjski

"Gospodin Šulenta i ja radimo zajedno na dolascima. Igrači koji su stigli su moja želja, a naročito ovi dečki koji su stigli iz Hrvatske. Smatram da su ti igrači gladni i željni afirmacije te su željeli doći u Zrinjski. Ima igrača koji su nas odbili i nisu željeli doći, što je meni jako zanimljivo, a pogotovo kada se sjetim da je ovdje 2003. godine bio Luka Modrić. Jedan moj prijatelj je rekao: "Svi bi željeli karijeru Luke Modrića, a nitko njegov put." To je poruka mladim igračima da moraš raditi i kaliti se. Bitno se pomladiti iako godine meni nisu važne. Ako netko ima kvalitetu i zaslužuje igrati nije važno koliko je star, ali sigurno je da ti mladi igrači donose jednu svježinu i nismo ih doveli šminke radi, već da budu u konkurenciji, a moramo gledati da imamo i četiri igrača ispod 21 godine. Doveli smo i dva djeteta Zrinjskog, Božića i Vukoju, a i Marušić je domaći iz Širokog tako da su njima okruženje i mentalitet jako dobro poznati", rekao je Jakirović za hercegovina.info te najavio još dolazaka.

"Malo je utakmica, 14 prvenstvenih i ako Bog da tri utakmice Kupa, ako bi došli do finala i treba sve dobro složiti i ukomponirati. Na piku imamo još dva igrača i reagirat ćemo."

S Jakirovićem je u Zrinjski stigao i kondicijski trener Marin Ivančić.

Sergej Jakirović Zrinjski

"Jako sam zadovoljan dolaskom u Zrinjski. Stigao sam u najtrofejniji bh. klub otkada se igra zajednička liga. Pozicija na ljestvici nije idealna i nije na razini kakvu klub poput Zrinjskog zaslužuje, međutim tu smo i zbog toga da  popravimo stvari."

Već više od tri godine radi s novim trenerom Plemića.

"S trenerom Sergejem sam od 2017. godine. Zajedno smo bili u Sesvetama, Gorici, Mariboru."

Zadovoljan je novim igračima koji su stigli, ali i s uvjetima koje imaju u Mostaru i Međugorju.

"To su mladi dečki s velikim potencijalom i nisu slučajno ovdje. Svojim igrama u prijašnjim klubovima su zaslužili da dođu to. Što se tiče ekipe koju smo zatekli, ona je jako dobra i ima veliki potencijal i nadam se da će s novopridošlim igračima stvoriti jedan odličan rezultat. Imamo sve idealno što se tiče trenažnog procesa, uvjeti su fenomenalni i ovdje i u Mostaru", rekao je Ivačić.

Kažimo kako je za Zrinjski danas potpisao i 26-godišnji Dragan Juranović, vezni igrač koji u Zrinjski stiže iz zagrebačke Dubrave, za koju je ove sezone postiga 10 pogodaka. Spomenimo i to kako je Juranović brat povremenog hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.