Nekadašnje kraljeve vladare zamjenili nogometni kraljevi Dejan i Mladen!!!

lovren-bartolovic

Niti jedno gradsko ili općinsko središte u BIH  trenutno se ne može pohvaliti sa onim što dolazi iz Karljeve Sutjeske. To su čak dvojica hrvatskih reprezentativaca, Dejan Lovren i Mladen Bartulović, a što se nikada nije ni zabilježilo na prostorima BIH, jer Kraljeva Sutjeska nije niti Općina ili Grad već samo veća Župa koja danas nažalost umjesto nekadašnjih preko 12 tisuća Hrvata broji jedva njih tisuću. Rat je učinio svoje pa su se Hrvati Kraljeve Sutjeske (Općina Kakanj) raselili po cijelom svijetu pa ih danas ima od Novog Zelanda do Kanade.

Ipak,te ratne strahote danas zamjenjuju ljepše stvari pa su svi Hrvati ovog kraja,bili oni sada na svojim imanjima ili su raseljeni,ponosni na svoje nogometne kraljeve Dejana i Mladena.Sudbina je htjela da su obojica kao djeca  sa roditeljima početkom 90-tih završili u Njemačkoj kao prognanici i baš su tamo počeli „ganjati“ nogometnu loptu. Iako su odmah svojim talentom  oduševili njemačke nogometne stručnjake  Dejan i Mladen ipak nisu karijere  nastavili  u Njemačkoj već su se sa roditeljima vratili u Hrvatsku,Dejan u Karlovac a Mladen u Kaštele kod Trogira. Preko Karlovca Dejan je završio u pionirima Dinama a onda se „kalio“ u  Interu  iz Zaprešića te konačno postao prvotimac zagrebačkog Dinama. I Mladen je najprije oduševio u klubu Val iz Kaštela a onda preko Trogira dospio do splitskog Hajduka. Obojica su nastupili u svim uzrastima hrvatske reprezentacije i dospjeli do A reprezentacije. Proteklog je vikenda Mladen igrao protiv Lihtenštajna u Vinkovcima a Dejan je posuđen mladoj vrsti pa je igrao na Cipru a očekuje ga i dvoboj sa Slovačkom.“Svaki slobodni trenutak koristm da se čujem sa obitelji koja je sada u Hrvatskoj ali i rodbini i prijateljima koji su ostali tamo u Kraljevoj Sutjesci iz koje sam izašao kao mali dječak. Sada sam u Ukrajini i nažalost nemam toliko vremena da često odem u Bosnu. Zaista sam ponosan što sa Dejanom mogu promovirati našu Kraljevu Sutjesku.Preko interneta pratim sva događanja i u mom rodnom kraju ali i u BIH nogometu.Posebno su me dojmila nedavna tragična događanja u Širokom Brijegu.“-istiće Mladen Bartulović(23) koji je trenutno član ukrajinskog Dnipra a na posudbi u Krivbasu.

Svojoj Kraljevoj Sutjesci dosta je bliži dinamovac Dejan Lovren (20) koji ipak uspije skoknuti u Bosnu. “Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada posjetim svoju baku te rodbinu i prijatelje u Kraljevoj Sutjesci. To mi je uvijek kao neko punjenje baterija za sva iskušenja koja dolaze i naravno da sam presretan da smo ja i Mladen završili u reprezentaciji Hrvatske.To je bio i moj san kao i brojnih drugih dječaka iz sutješkog kraja. Drago mi je da je nogomet u BIH,i klupski a i reprezentativni, sada dosta kvalitetniji.“-rekao nam je Dejan Lovren za kojeg se već zanimaju  menađeri brojnih europskih nogometnih divova.

Frano Matić | caportal.info