NEKA TI NE ZNA LJEVICA Lovren je prošli Božić dao izdašnu donaciju za bolnicu, nije želio da se to zna

Dejan Lovren
OLLY GREENWOOD/AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren donirao je Dječji odjel Opće bolnice Karlovac opremom vrijednom 150.000 kuna. Vijest je lijepa, istovremeno i nesvakidašnja jer se to dogodilo tijekom božićnih blagdana - prošle godine.

Lovren, kažu u bolnici, nije želio da se to zna, no vjerojatno tamo više nisu mogli čuvati tajnu pa su je odlučili podijeliti s javnošću, iako sa 367 dana zakašnjenja. Objasnili su i zašto.

"Dana 22. prosinca 2020. godine u našu bolnicu došao je naš poznati nogometni reprezentativac Dejan Lovren s donacijom opreme za Dječji odjel u vrijednosti većoj od 150.000 kuna. Dejan, kao svi ljudi velikog srca, nije htio da o tome izvještavamo javnost, ali u moru teških vijesti u ovo pandemijsko doba imamo potrebu objaviti ovu lijepu vijest pa makar i s vremenskim odmakom od godinu dana", kaže ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica, dodajući da je sva oprema u funkciji i dobro služi djeci na odjelu.

"U ime bolesne djece i svih djelatnika i Uprave bolnice: Veliko hvala, dragi Dejane. Želimo da Vaš primjer bude poticaj svima koji su u mogućnosti da doniraju potrebitima. Puno sreće u osobnom i profesionalnom životu", poručili su iz karlovačke bolnice.

Lovren nije rođeni Karlovčanin, ali je iz rodne Kraljeve Sutjeske kraj Zenice u BiH preko Njemačke stigao kao dječak u grad na četiri rijeke te tu učinio prve nogometne korake i proveo djetinjstvo.