Navijačka priča iz Mostara: Josipe mi smo uz tebe

Joe Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hajduk, Josip Šimunić, Hajduk, Joe Šimunić, Torcida, Hajduk, Dinamo, Josip Šimunić, Hrvatska, Brazil, navijači, Joe Šimunić, bob dylan, Željko Joksimović, milorad pupovac, HSK, Joe Šimunić, Josip Šimunić, iseljenici, Novac, kazna, Josip Šimunić, hajka, Hrvatska, Josip Šimunić, FIFA, kazna, Hrvatska, navijačka priča, Josip Šimunić, Mirko Barišić, Dinamo, Josip Šimunić, Josip Šimunić, komentar, kazna, Željko Jovanović, Zoran Stevanović, Hrvatska, Niko Kovač, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Srbija, Josip Šimunić, FIFA, saslušanje, kazna, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Vatreni, Josip Šimunić, Hrvatska, SP Brazil, Josip Šimunić, Ivo Josipović, Hrvatska zemlja, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, šutnja, HNS, tragedija, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Hrvatska zemlja

Za sebe mogu reći da sam pravi fan nogometne reprezentacije, i uz Vatrene sam na skoro svim utakmicama u zadnjih desetak godina. Ono što sam doživio i proživio na tim utakmicama je nešto najljepše u mom životu, i sretan sam što sam pri tome upoznao mnogo naših nogometaša.

Jedan od njih je Josip Joe Šimunić za koga mogu reći samo riječi hvale. Nogometaš, veliki čovjek i još veći domoljub riječi su kojima bi ga ukratko mogao opisati. Bio sam nazočan više puta kada je pomagao naše navijače na gostovanjima, i nikada nikome nije uskratio pomoć, naravno sve u skladu sa svojim mogućnostima. Zadnji put sam bio sa Šimunićem za vrijeme priprema u Hercegovini. On je zbog svoje srčanosti i domoljublja ovdje omiljen, te su se svi htjeli slikati sa njim i stisnuti mu ruku. On nikada nikog nije odbio, te je bio je oduševljen patriotizmom navijača reprezentacije u Hercegovini.

Danas se protiv Šimunuća vodi kampanja zbog pokliča koji je uputio navijačima. Zašto pitam se, kao i većina navijača kojima je Hrvatska u srcu? Zar nadležni sud nije jasno rekao da je taj poklič stari Hrvatski pozdrav? Zar MUP RH nije jasno rekao da u njegovom pokliču nema nikakvog kaznenog djela? Zašto velika većina" hrvatskih" medija o toj presudi šuti, a istovremeno propagiraju peticije koje traže izbacivanje Hrvatske sa svjetskog prvenstva u Brazilu? Zašto ti isti mediji koji su propagirali tu peticiju ne kažu jasno i glasno da je ta peticija falisfikat?
Zašto je gospodinu ministaru Jovanoviću stalo da se ocrni nogometaš koji godinama izgara za Lijepu našu? Zašto gospodin ministar nije ovako oštar bio kada su se u Beogradu palile Hrvatske zastave i pjevale četničke pjesme? Laž je da ministar nije vidio paljenje zastava, istina je da ih nije htio vidjeti. Osobno sam bio na toj utakmici, i zastave su se palile na više mjesta, i o tome sam već pisao na ovom portalu.

I u toj utkmici je Josip dao sve od sebe, čak je zaradio crveni karton kada je spriječio domaćeg nogometaša u jednoj opasnoj situaciji po naša vrata. Pun stadion u Beogradu je tada pozivao na njegov linč, a psovke koje su mu upućene nisu za citiranje. Nakon svega taj isti čovjek treba biti kažnjen jer je rekao nešto što se ne sviđa ministru i nekakvim organizacijama koje su uzele sebi za pravo da određuju što se može ili ne može pjevati na stadionima u Hrvatskoj.

Cijeli stadion je pjevao sa Josipom, i zato to smeta gore navedenim. Smeta im jer Josip misli kao većina građana Hrvatske, a ne kao oni. Nisam fašista, niti ću ikada biti. Rođen sam i odgajan u Hrvatskoj i katoličkoj obitelji i moji su me roditelji učili da volim svoje, te da ne mrzim tuđe. Ako je Josip kriv za to što je pjevao, onda smo krivi i svi mi koji smo bili tu večer na Maksimiru.

Za kraj kao Hrvat i navijač mogu Josipu poručiti: Josipe mi smo uz tebe. Ovo nije samo moje mišljenje već velike većine navijača iz Mostara i Hercegovine. Josipe vidimo se u Brazilu, a ovi koji su pokrenuli hajku na tebe neka crknu od muke gledajući nas u Brazilu.

HERCEGOVINA.info