VIDEO  Navijači West Hama divljali po Zagrebu, jedna osoba teže ozlijeđena

navijački neredi, West Ham United engleski klub, Dinamo
Twitter

Uoči utakmice Dinama i West Hama (18:45) došlo je do tučnjave navijača. U srijedu oko 21:25 u Tkalčičevoj ulici u Zagrebu britanski su navijači napali dvojicu hrvatskih državljana. Letjele su boce i krigle na terasi jednog kafića, a jedan je Hrvat teže ozlijeđen te je prebačen u KBC Sestre milosrdnice, javlja Index.

O svemu je PU Zagrebačka javnost informirala na svojoj stranici.

Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. S obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina. 

Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta,

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje na to da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi.

Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

U 21:45 policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihovog privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.