NAVIJAČI VIKALI "LOPOVI, LOPOVI" Borac slavio u Trebinju, Leotaru isključen jedan igrač i trener

Leotar Borac
FK Borac

U susretu 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Borca pobijedili su Leotar u Trebinju rezultatom 1:0.

Odlučujući trenutak utakmice se dogodio se u 63. minuti kada je Mrkaić ostavio povratnu loptu za Spremu, a ovaj pogađa za 1:0 i donosi veliko slavlje gostujućim igračima.

Da će Borac doći do pobjede bilo je jasno u 68. minuti kada je Uzelac dobio dva žuta kartona, odnosno crveni, nakon čega je i trener domaćih Maksimović dobio izravan crveni karton i morao je napustitio klupu. S tribina su se mogli čuti uzvici " lopovi, lopovi", jasno nezadovoljne domaće publike, prenosi Klix.

Do kraja susreta Borac je sačuvao stečeno vodstvo i došao do pobjede, desete u ovoj sezoni, a oni se sada nalaze na trećoj poziciji sa 33 osvojena boda, koliko ima i Široki Brijeg i tri manje od prvoplasiranog Zrinjskog koji uz to ima i utakmicu manje.

S druge strane, Leotar je ostao na 10. poziciji sa 18 osvojenih bodova, dva više od posljednjeplasirane Slobode i bod više od Igmana koji je na 11. poziciji. Za kraj jesenjeg dijela prvenstva, Borac će igrati protiv Zrinjskog u Mostaru, a Leotar protiv Sarajeva, također u Trebinju.