Navijači 'upali' na trening Sarajeva i fizički nasrnuli na igrače

Trening kamp Butmir FK Sarajevo
Facebook

Grupa mladića danas je prije treninga FK Sarajevo upala u Trening centar Butmir i fizički nasrnula na igrače Bordo momčadi. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica.

Klub je najoštrije osudio čin upada u TC i napada na igrače, te će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja, priopćeno je iz FK Sarajevo.

Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces prvotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. svibnja u Zenici, navodi se.

"Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritike, ali huliganstvo i fizički obračun s bilo kim nije dopustiv" priopćeno je s Koševa.

Kako se doznaje najgore su prošli Dušan Hodžić i Ivan Jukić. Dušan Hodžić je završio u bolnici budući da mu je od udarca zatvoreno oko. Hodžić je braneći svog suigrača udario jednog od napadača.