Navijači Uniteda provalili na stadion: Tražili odlazak vlasnika kluba

Navijači Uniteda provalili na stadion: Tražili odlazak vlasnika kluba
Action Images/Reuters

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, navijači Uniteda su provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača 'Crvenih vragova' uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji počinje u 17:30 sati, prenosi Hina. Navijači su prosvjedovali protiv američkih vlasnika Uniteda, obitelji Glazer, zbog sudjelovanua u projektu Europske superlige.

Druga skupina navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća skupina pokušala blokirati hotel 'Lowry' u kojem su smješteni igrači Uniteda. Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glazera', a nakon što su izrazili svoje osjećaje napustil su teren i utakmica će se normalno igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na prosvjedu je nosio je transparente s natpisom 'isprika nije prihvaćena'.