VIDEO  Navijači se tukli na ulicama Seville uoči Dinamove utakmice

Dinamo, Sevilla, Bad blue boys, tučnjava
Screenshot

Dinamo večeras igra prvi susret nokaut-faze Europa lige protiv Seville. Španjolski list Diario de Sevilla objavio je kako je lokalna vlast utakmicu procijenila visokorizičnom, zbog čega će na Bad Blue Boyse paziti 700 policajaca i zaštitara. Drugi medij, ABC Sevilla, objavio je jutros kako su sinoć zabilježeni prvi incidenti ususret utakmici.

Nakon što su tijekom dana stizale vijesti o navijačkim neredima, koje je španjolska policija u većoj mjeri demantirala, pojavila se snimka na portalu Eldesmarque. Oni pišu kako su Bad Blue Boysi dokazali koliko su opasni. Upali su u jedan lokal te razbili inventar u pokušaju da se sukobe s nekoliko osoba, pišu Španjolci, javlja Index.

Sadržaj se učitava...

''Tijekom jutra su radili štetu i napali jednog čovjeka. Svjedoci koji su sve vidjeli ne znaju zbog čega je došlo do sukoba. Na snimci se vidi kako navijači iz Hrvatske bacaju stolove i druge predmete, kaže jedan od ljudi s lica mjesta.

Španjolska policija ranije demantirala velike nerede

"Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na izlogu jedne papirnice je bilo razbijeno staklo, vjerojatno ga je netko razbio slučajno u alkoholiziranom stanju", rekao je glasnogovornik policije u Sevilli za Hinu.

"Takve situacije, u kojima netko viče ili opsuje nekome nešto, nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica, ali nikakvih nereda nije bilo", dodao je. U Ulici Sierpes, gdje je došlo do incidenta, ne vidi se šteta na izlozima. Nitko nije uhićen.

Bad Blue Boysi u srijedu stigli u centar

"Ne, nemam pojma da je išta bilo sinoć", rekao je konobar u kafiću u Ulici Sierpes. "Ovdje je sjedilo nekoliko Dinamovih navijača, ali normalno su popili piće i otišli", rekao je. U srijedu navečer su prvi Bad Blue Boysi stigli u centar. Šetali su u manjim skupinama bez klupskih obilježja, mnogi u tamnim majicama. "Ništa se ne događa", rekao je jedan od njih.

Stanovnici u centru grada navikli su na incidente jer se gostujući navijači obično ondje okupljaju pa su u prošlosti svjedočili neredima. "No sada sve protječe mirno i u najboljem redu", rekao je glasnogovornik.

U Sevilli se očekuje oko 1200 Dinamovih navijača, a utakmica je dobila status visokog rizika jer je hrvatska policija dojavila španjolskoj da se među tom skupinom nalazi 400 radikalnih navijača. Glasnogovornik španjolske policije rekao je da su se neki od tih navijača dopisivali s radikalnim navijačima Seville iz skupine Biris te da su dogovarali sukob u gradu.

Spriječen je dogovoreni sukob veće skupine navijača

"To je, međutim, spriječeno. Pratili smo tu komunikaciju te je to u startu onemogućeno", rekao je glasnogovornik. Sevilla i Dinamo će u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamovi navijači šeću centrom grada, a oko 18 sati trebali bi zajedno krenuti prema stadionu. "Sve je u redu, uživamo na suncu te se veselimo utakmici", rekao je jedan od Bad Blue Boysa, zamolivši za anonimnost.