NAVIJAČI 'ROĐENIH' U ZENICU OTIŠLI VLAKOM Velež ima priliku osvojiti treći Kup u povijesti, Sarajevo se uzda u iskustvo novog trenera

FK Velež, FK Sarajevo, KUP BIH, HŠK Zrinjski, FK Velež, navijači, KUP BIH
Hercegovina.info

Nogometaši Sarajeva i Veleža večeras će u Zenici na stadionu Bilino polje igrati utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Utakmica je to od velike važnosti za obje momčadi, što zbog osvajanja trofeja, ali još više i zbog izlaska u Europu kojeg niti jedna niti druga momčad nisu izborile kroz domaće prvenstvo.

Koliko je ulog u ovom susretu govori činjenica da će utakmicu suditi čak šest sudaca, na čelu s najboljim 'djeliteljem pravde' kojeg ima bh. nogomet, a to je Irfan Peljto, sudac s najvećih europskih terena.

Na stadionu u Zenici svakako se očekuje i užarena atmosfera. U prodaju je pušteno 7.000 ulaznica, a od toga su po 1500 ulaznica dobile najvatrenije navijačke skupine 'Horde zla' i 'Red Army' koji će biti smješteni na sjevernoj, odnosno zapadnoj tribini.

Oko 500 navijača danas je iz Mostara krenulo vlakom za Zenicu. Nadaju se prvom trofeju Veleža nakon rata, a ukupno trećem Kupu u 100-godišnjoj povijesti. Podsjetimo, Velež je u bivšoj državi osvojio dva Kupa maršala Tita i to 1981. i 1986. godine. Na to su danas podsjetili i iz mostarskog kluba. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S druge strane Sarajevo je do sada Kup BiH osvojilo sedam puta, najviše od svih klubova u BiH.

Navijači 'Bordo kluba' naročito se uzdaju u novog-starog trenera Dženana Uščuplića. Naime, jedan od najboljih trenera u svijetu kada je u pitanju postotak vođenih utakmica u odnosu na osvojene trofeje. Sa Sarajevom već ima osvojena dva Kupa i jedno prvenstvo, dok je s juniorima osvojio šest trofeja, te s kadetima jedan.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se od 19 sati uz izravan prijenos na Arena Sport TV.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.