NAVIJAČI 'ROĐENIH' U ZENICU OTIŠLI VLAKOM Velež ima priliku osvojiti treći Kup u povijesti, Sarajevo se uzda u iskustvo novog trenera

NAVIJAČI 'ROĐENIH' U ZENICU OTIŠLI VLAKOM Velež ima priliku osvojiti treći Kup u povijesti, Sarajevo se uzda u iskustvo novog trenera
Hercegovina.info

Nogometaši Sarajeva i Veleža večeras će u Zenici na stadionu Bilino polje igrati utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Utakmica je to od velike važnosti za obje momčadi, što zbog osvajanja trofeja, ali još više i zbog izlaska u Europu kojeg niti jedna niti druga momčad nisu izborile kroz domaće prvenstvo.

Koliko je ulog u ovom susretu govori činjenica da će utakmicu suditi čak šest sudaca, na čelu s najboljim 'djeliteljem pravde' kojeg ima bh. nogomet, a to je Irfan Peljto, sudac s najvećih europskih terena.

Na stadionu u Zenici svakako se očekuje i užarena atmosfera. U prodaju je pušteno 7.000 ulaznica, a od toga su po 1500 ulaznica dobile najvatrenije navijačke skupine 'Horde zla' i 'Red Army' koji će biti smješteni na sjevernoj, odnosno zapadnoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 500 navijača danas je iz Mostara krenulo vlakom za Zenicu. Nadaju se prvom trofeju Veleža nakon rata, a ukupno trećem Kupu u 100-godišnjoj povijesti. Podsjetimo, Velež je u bivšoj državi osvojio dva Kupa maršala Tita i to 1981. i 1986. godine. Na to su danas podsjetili i iz mostarskog kluba. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S druge strane Sarajevo je do sada Kup BiH osvojilo sedam puta, najviše od svih klubova u BiH.

Navijači 'Bordo kluba' naročito se uzdaju u novog-starog trenera Dženana Uščuplića. Naime, jedan od najboljih trenera u svijetu kada je u pitanju postotak vođenih utakmica u odnosu na osvojene trofeje. Sa Sarajevom već ima osvojena dva Kupa i jedno prvenstvo, dok je s juniorima osvojio šest trofeja, te s kadetima jedan.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se od 19 sati uz izravan prijenos na Arena Sport TV.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.