NAVIJAČI DINAMA POPUSTILI BARIŠIĆU Prihvaćen je prijedlog novog Statuta

Navijači popustili Barišiću, imat će 25 mjesta u Skupštini
Marko Lukunic/PIXSELL

Navijači su na kraju popustili pred Mirkom Barišićem i odustali od 28 mjesta u Skupštini. Na kraju će imati 25 mjesta, a Barišićeva struja 35.

Izvršni odbor Dinama sastao se danas i nakon dva i pol sata usuglasio prijedlog novog Statuta kluba. Ključna je točka prijepora bila raspodjela mjesta u Skupštini.

Navijači su na kraju popustili pred Mirkom Barišićem i odustali od 28 mjesta u Skupštini. Na kraju će imati 25 mjesta, a Barišićeva struja 35, javlja Večernji list.

Prijepor je bio oko toga kako će se birati članovi Skupštine. Navijači su zastupali model po kojem će 28 birati Izvršni odbor, isto toliko bi ih bilo iz redova navijača, tri bi mjesta imali sponzori, a jedno grad Zagreb. No, to se nije svidjelo Barišiću i njegovoj "struji", oni žele imati 40-ak svojih skupštinara. Na kraju je usuglašeno da će navijači imati 25 mjesta.

Podsjetimo, već par mjeseci priča se o novome statutu koji bi omogućio daljnje normalno funkcioniranje hrvatskog prvaka. Donedavno klub nije ima niti Izvršni, niti Nadzorni odbor, a skupština nije mogla skupiti kvorum za odlučivanje.

Goruće je pitanje bio je novi statut, no čini se da je to sada riješeno na način koji se može tumačiti kao pobjeda Barišićeve struje.