Natavljen crni niz Širokog Brijega, Zvijezda 09 uvjerljivo slavila

Zvijezda 09 Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

Nogometaši Širokog Brijega nastavili su svoj crni niz. Danas je momčad s Pecare u 18 kolu Premijer lige BiH doživjela novi poraz i to na gostovanju kod Zvijezde 09 rezultatom 3:0. U posljednjih devet utakmica Široki ima tri remija i čak šest poraza.

Bila je to utakmica u kojoj je Zvijezda bila bolja momčad i zasluženo upisala tri boda.

Prvu priliku na utakmici imali su igrači Širokog. Ubacio je Kpan, lopta došla do Lukića koji je ostavlja za Matića, a ovaj tuče pokraj vrata domaćih.

U 18. minuti prilika za Zvijezdu. Nakon ubačaja iz kuta pucao je glavom Šapić preko grede.

U 21. minuti bivši kapetan Širokog Bože Vukoja povukao je jednu kontru za Zvijezdu i sjurio se sam prema vratima, ali je loptu poslao pokraj vratnice. Nevjerojatan promašaj Vukoje.

Šest minuta kasnije Zvijezda dolazi do pogotka. Ubacio je Maksimović, a na prvoj vratnici loptu je glavom dočekao Ristanović koji pogađa mrežu.

Do drugog pogotka Zvijezda dolazi pred sami odlazak na odmor. Maksimović je uposlio Karaklajića koji udvostručuje vodstvo svoje momčadi.

Nastavak započinje udarcem Salimana pored vrata. 

U 55. minuti veliku priliku je imao Vadze koji je pogodio mrežu, ali s vanjske strane. Deset minuta kasnije pucao je iz slobodnog udarca Ponjević, no nije bilo promjene rezultata.

U 73. minuti dobro je pucao za Široki Kpan, no odlično to brani vratar domaćih Damjanović.

Pet minuta kasnije pokušao je i glavom Chinedu, no Široki je samo zaradio korner iz te akcije. U 83. minuti pokušao je za Široki i Mamić, ali lopta ide ravno u vratara Zvijezde.

U 86. minuti Zvijezda dolazi i do trećeg pogotka. Dobro je ubacio Matić, a danas dvostruki asistent Maksimović trese mrežu i potvrđuje pobjedu svoje momčadi.

Pobjedom je posljednja Zvijezda 09 došla do svog 11 boda, dok Široki već dugo vremena egzistira na sredini tablice s 22 boda zahvaljujući samo rezultatima drugih utakmica. No, istoi tako treba reći kako su Širokobriježani samo tri boda od opasne zone ispadanja. 

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.