NASTAVAK PRVENSTVA Pogodak Jedvaja u porazu, Borussia razbila najvećeg rivala

nogomet
Ilustracija

U subotnjem poslijepodnevnom terminu odigrano je pet utakmica 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva, čime je nakon dvomjesečne stanke nastavljeno natjecanje u Bundesligi, a hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj bio je strijelac za Augsburg.

Wolfsburg je poveo pogotkom Steffena u 43. minuti, a Jedvaj je izjednačio u 54. minuti, nakon što je Max ubacio iz slobodnog udarca, gostujući branič Brooks pokušao izbacti glavom, ali je pogodio prečku, a na odbijenu loptu prvi je dotrčao Jedvaj i s crte je glavom ugurao u mrežu. To je bio Jedvajov drugi pogodak ove sezone.

U 67. minuti Augsburgu je opravdano poništen pogodak, a odluku je donio Felix Brych nakon što je pogledao snimku. Strijelac Uduokhai je glavom poslao loptu u mrežu, ali je Niederlechner, koji se našao na putu lopti ispred gostujućeg vratara Casteelsa, bio je u nedopuštenoj poziciji.

Wolfsburg je to iskoristio i u prvoj minuti sučevog dodatka odnio puni plijen iz Augsburga zahvaljujući pogotku Ginczeka. 

Kod gostiju su u početnoj postavi bili Josip Brekalo i Marin Pongračić. Brekalo se zadržao u igri do 61. minute, ali nije imao zapaženiju ulogu. Pongračić je do kraja dvoboja ostao u zadnjem obrambenom redu Wolfsburga.

U rurskom derbiju Borussia Dortmund je na sablasno praznom Signal Iduna Parku s uvjerljivih 4-0 svladala Schalke i tako se privremeno približila vodećem Bayernu na samo jedan bod. Za vodstvo u 29. minuti pobrinuo se Erling Haaland, nakon sjajne akcije u kojoj je Brandt izbacio Thorgena Hazarda, a ovaj iz prve ubacio pred vrata, gdje je spreman bio 19-godišnji norveški napadač.

Proslava je bila primjerena sigurnosnim Njegov slavljenički ples suigrači su popratili pljeskom sa sigurne distance.

Prvi od svoja dva pogotka Portugalac Raphael Guerreiro postigao je u 45. minuti, a drugi u 63. minuti za konačnih 4-0. U strijelce se upisao i Thorgan Hazard u 48. minuti, kojemu je asistirao Julian Brandt, baš kao i kod prvog pogotka Guerreira.

Neslavno je na svom praznom stadionu prošao Hoffenheim od kojeg je s 3-0 bolja bila berlinska Hertha. U domaćoj momčadi nije bilo Andreja Kramarića, jer je hrvatski reprezentativac ozlijedio skočni zglob.

Gosti su pobjedu za novog trenera Bruna Labbadiju osigurali u samo 16 minuta drugog poluvremena. U 58. minuti su poveli autogolom Akpogume. U 60. minuti je glavom postigao pogodak bosanski veteran Vedad Ibišević, a u 74. minuti je pravu minijaturu izveo Brazilac Matheus Cunha prevarivši trojicu domaćih braniča i vratara za konačnih 3-0.

RB Leipzig je izvukao samo bod na svom stadionu protiv Freiburga, s time da "crveni bikovi" i s time moraju biti sretni, jer je gostima u sučevom dodatku poništen pogodak Kocha nakon intervencije VAR-a, zbog zaleđa.

Bez pogodaka su odigrali Fortuna i Paderborn.

Na ljestvici vodi Bayern sa 55 bodova iz 25 nastupa. Druga je Borussia Dortmund s bodom manje i utakmicom više, a treći je RB Leipzig s 51 bodom iz 26 nastupa.