NASLJEDNIK FEĐE DUDIĆA Spominju se tri poznata imena, a do zime bi trebao uletjeti 'dežurni vatrogasac'

Feđa Dudić
FK Sarajevo

Nakon šokantne eliminacije od Čelika u 1/16 finala Kupa BiH, Feđa Dudić podnio je ostavku na mjesto trenera FK Sarajevo.

Iako je došao na Koševo s velikim najavama i ambicijama, Dudić ni izbliza nije uspio ispuniti očekivanja, pa se na klupi zadržao nepunih pet mjeseci.

Bordo tim vodio je na 15 utakmica, ostvarivši učinak od pet pobjeda, pet remija i pet poraza.

Ispadanju od Čelika prethodio je poraz od Sloge, koji je Sarajevo ostavio na sedmom mjestu premijerligaške tablice s učinkom od 19 bodova iz 14 kola, piše Avaz.

Smjena Dudića nije bila u planovima čelnika FK Sarajevo, ali se nitko nije mogao nadati ispadanju iz Kupa BiH već na startu takmičenja.

Sada su na Koševu primorani tražiti njegovu zamjenu, a kao privremena opcija nameće se "dežurni vatrogasac" Dženan Uščuplić.

Kako pišu sarajevski mediji, s Uščuplićem bi sutra trebali biti obavljeni razgovori oko preuzimanja ekipe. On bi tim vodio do zime, kada će na Koševu uslijediti radikalne promjene.

U slučaju da Uščuplić ne pristane na takvu opciju, nije isključeno da prijelazno rješenje bude netko od aktualnih trenera iz Akademije FK Sarajevo.

A na zimu će se bordo tim dati u potragu za novim - stalnim trenerom. Tu se već znaju neki potencijalni kandidati - Husref Musemić, Mirza Varešanović i Risto Vidaković.