NAKON REMIJA U 'VJEČITOM DERBIJU' Sarajevo ostalo bez trenera

FK Sarajevo, Aleksandar Vasoski
N1

Upravni odbor FK Sarajevo na čelu s Predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog.

"Ova odluka je donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, s ciljem da se svi, u i oko kluba, ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža", navode s Koševa.

"Prihvaćam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom razdoblju su napravljene s uvjerenjem da su najbolje odluke za klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan. U klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna financijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i deset puta više".

Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje uvjerenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman. Naš grad, naš klub i naša bordo obitelj to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obvezuje. U sljedećem razdoblju ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili klub u svakom segmentu” istaknuo je Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić.

FK Sarajevo,Aleksandar Vasoski

I sarajevski gradski derbi završio remijem

Nogometaši Sarajeva i Željezničara remizirali su rezultatom 1:1, u derbiju koji je odigran na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u okviru 30. kola Premijer lige BiH. Sarajevo je u…