NAKON PRESUDE Zoran Mamić podnio ostavku

Zoran Mamić, Zoran Mamić
GNK Dinamo

Vrhovni sud Republike Hrvatske danas je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do večeras trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora. 

Nakon objavljene presude postavilo se pitanje smije li Zoran Mamić ostati trener Dinama ili po slovu zakona mora iste sekunde napustiti klupu hrvatskog prvaka.

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama.

"Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu", poručio je Mamić.

Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba, javio je Index.

Podsjetimo, nakon presude vrhovnog suda oglasio se i Zdravko Mamić koji je za sutra sazvao konferenciju za medije u Mostaru.