NAKON PORAZA OD TURAKA Dalić prozvao dva igrača nakon poraza i očajne utakmice

Zlatko Dalić
Profimedia

Hrvatska je u Osijeku u utakmici šestog kola kvalifikacija za Euro 2024. izgubila od Turske 1:0 i tako si jako zakomplicirala odlazak na EP. Gol je postigao Baris Yilmaz u 30. minuti nakon katastrofalne greške Dominika Livakovića. Bila je ovo daleko najgora utakmice Hrvatske u dugo vremena i momčad Zlatka Dalića može biti i sretna da je izgubila samo minimalnim rezultatom.

Izbornik je svjestan navedenog: "Zasluženo smo izgubili, bili smo loši od početka. Neprepoznatljivi, s puno grešaka, nesigurni. Dugo nismo izgledali ovako loše. Turci su i prije gola bili opasni. Nismo ništa dobro odigrali. U drugom smo poluvremenu bili bolji, agresivniji prema naprijed, ali nije išlo i zaslužili smo poraz. Sve je išlo u pogrešnom smjeru." rekao je Zlatko Dalić.

Kako su vas se dojmili Brekalo i Musa, koji su igrali zbog ozljeda Perišića, Ivanušeca i Petkovića te otkaza Livaje?

Brekalo ima brzinu, agresivnost, ulazi u sredinu, ali nije poentirao, nije napravio nešto više. Svi su bili loši pa ne mogu dva pojedinca pokazati nešto više kad momčad nije bila prava. Igraju na tim pozicijama u klubovima, probali su, ali svi smo bili loši. Nije bilo agresivnosti i bilo je puno grešaka kod dodavanja, nesigurnosti. Znali smo da Pašalić nema ubačaj i da Brekalo ide unutra, ali onda je Barišić trebao više ulaziti sa strane, a za špice nije bilo lopti, ubačaja i onoga od čega žive. Ali imamo to što imamo, na kraju smo išli nekim ubačajima napamet za Belju.

Petkoviću ste ipak dali pola sata?

- Bio je rizik ući s njim, nismo znali hoće li moći, on je rekao da može. Pokušali smo, sreća da se nije opet ozlijedio. 

Wales je već za tri dana i to u gostima?

Ne znamo tko će biti na raspolaganju od ozlijeđenih za Wales. Ovo je bilo jako loše i to nas mora zabrinuti. Moramo se preispitati kako smo loše krenuli, nismo uspijevali ništa napraviti. Dugo nismo bili ovako loši.