VIDEO  Nakon odlaska iz Zrinjskog počeo je pružati odlične partije u Hrvatskoj

Gabrijel Čoko
NK Dubrava

Djelomičnom promjenom formata nogometnih liga u Hrvatskoj došlo je do dizanja kvalitete nogometa, nešto što bi koristilo i našim domaćim ligama u Bosni i Hercegovini. 

Smanjenjem broja klubova u 2. HNL, sada nazvanoj SuperSport 2. NL, liga se je podigla te barem malo približila elitnom razredu. Spajanjem regionalnih liga nastala je SuperSport 2. NL kao liga najboljih regionalnih klubova koju trenutno predvodi NK Jadran Luka Ploče.

Poznato je da je do sada upravo 2. HNL služila kao bazen talenata za BiH premijerligaše. Samo ovo ljeto klubovi iz elitnog razreda BiH nogometa mahom su popunili svoje redove iz drugog ranga HR nogometa. Isto tako je poznato da je upravo 2. HNL proteklih godina bila poligon za mlade nogometaše iz Hercegovine.

Tako su ove sezone samo u NK Široki Brijeg prešli: Kuprešak, Šuto, Turković, Josipović, Bagarić, Barišić, Rozić i Tomić. Put Posušja krenuli su Dadić i Krešić.

Ove sezone u suprotnom smjeru put SuperSport 1. NL, točnije iz HŠK Zrinjski na kaljenje su otišli mladi bekovi Bošnjak i Vrankić u Croatiju iz Zmijavaca.

Proteklo kolo SuperSport 2. HNL na utakmici upravo između NK Dubrave Tim Kabel i NK Croatije iz Zmijavaca zabljesnuo je bivši 'Plemić' i trenutni dubravaš Gabrijel Čoko pogotkom u 49. minuti susreta kada je s nekih 15-ak metara precizno loptu smjestio u lijevi kut suparničkog vratara te uveliko pomogao svojoj ekipi u ostvarenju bitne pobjede protiv, ove sezone, odlične Croatije.

Nastavio je Čoko, inače rođeni Stočanin, pružati solidne predstave u dresu Dubrave te upisao drugi ovosezonski pogodak.

Utakmica je završila rezultatom 2-1 za Zagrepčane unatoč teškom terenu ali i na oko više spornih situacija na štetu gostiju na što su se i javno požalili.