NAKON DUGO GODINA Široki Brijeg je lider Premijer lige

NK Široki Brijeg,Premijer Liga BiH pregled,leotar trebinje

Na Pecari je sinoć odigrana posljednja utakmica četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg je dočekao tim Leotara i konačan rezultat je glasio 1:0 za domaćine.

Odlična akcija domaćih u četvrtoj minuti, kombinirali su Kpan i Lukić koji je vratio povratnu loptu, ona stiže do Taddeia, lijepo se Brazilac namjestio i šutirao, međutim lopta odlazi preko gola Puletića, piše sportsport.ba.

Široki je držao kontrolu igre, pokušavao akcijama preko krila, a izdvaja se i 20. minuta kada je Vukoja lukavim pasom pokušao uposliti Souzu, no golman Puletić je bio brži.

Igrala se 30. minuta, umalo da gosti iskoriste poigravanje golmana Tomića, lopta se od Pervana odbija u gol aut, malo je nedostajalo da to uđe u gol. Sreća za domaće i iznenada najbolja prilika za goste.

Široki je poveo u 40. minuti. U Šesnaestercu gostiju oboren je Krpan i to je bio penal za domaće. Siguran realizator za 1:0 i rezultat prvog poluvremena bio je Vukoja.

U nastavku prva opasnot pred golom gostiju u 52. minuti. Vukoja je povukao odličan napad domaćina, ostavio loptu za Ćavara koji je dobro šutirao, međutim lopta odlazi preko gola trebinjskog tima.

Gosti prijete u 55. minuti preko Perišića, ali siguran je bio golman Tomić. Široki u prilici u 72. minuti, Lukić je pokušao glavom lopta odlazi pored gola.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja i tim s Pecare je upisao trećij trijumf u novoj sezoni te tako preuzeo lidersku poziciju na prvenstvenoj tablici.