NAKON 9 GODINA Velež izmirio sva dugovanja prema Poreznoj upravi Federacije BiH

Stadion Rođeni FK Velež Mostar
hercegovina.info

FK Velež nakon devet godina izmirio je svoja dugovanje prema Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

"Usporedno s realizacijom kapitalnog projekta od najvišeg značaja, izgradnjom moderne južne tribine stadiona Rođeni čiji se jasni obrisi mogu sve jasnije vidjeti iz dana u dan, izgradnje novog terena u Blagaju koji će našim Rođenima biti na raspolaganju za odvijanje trenažnog procesa, te uređenja prostorija na zapadnoj tribini, administrativni odjel našeg kluba u proteklom razdoblju, a izvan očiju javnosti, naporno je radio na nastavku realizacije reprograma o otplati poreznog duga po kojem je FK Velež Poreznoj upravi Federacije BiH bio dužan isplatiti ukupan iznos od 275.897,41 KM.

FK Velež je 2015. godine, s Poreznom upravom Federacije BiH, potpisao Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda, kojim je propisana obaveza da će naš Klub, u jasno definiranim obrocima, biti dužan izmiriti navedena dugovanja do 2025. godine. Glavnica spomenutog iznosa, iznosila je 195.285,41 KM, dok se još 80.612 KM odnosilo na pripadajuće kamate.

Temeljem Člana 3. Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, otplatom cjelokupnog iznosa glavnice, FK Velež Mostar stekao je sve preduvjete za otpis duga propisan pripadajućim kamata, te tako možemo reći da je naš klub čak osam mjeseci prije isteka roka izmirio sve svoje obaveze po osnovu predmetnog sporazuma s Poreznom upravom Federacije BiH.

Uspješna realizacija potpisanog Sporazuma predstavlja još jedan u nizu pozitivnih koraka u razvoju našeg kluba, ali će i značajno doprinijeti rasterećenju klupskog proračuna čime se omogućuju kvalitetniji preduvjeti u ostvarenju naših ovogodišnjih ambicija", priopćeno je iz Veleža.