'NAJLOŠIJA GRUPA' Francuzi danas počinju svoj europohod, na titulu čekaju 24 godine

Francuska nogometna reprezentacija

Danas su na programu tri meča prvog kola grupne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Grupa E:
Rumunija - Ukrajina: 15 sati

Reprezentacija koja je izbacila Zmajeve iz doigravanja, ipak se malo ističe kvalitetom u odnosu na preostale dvije selekcije. U sastavu imaju par profiliranih zvijezda jakih klubova, prije svega Mudryk (Chelsea) I Zinchenko (Arsenal), uz još nekoliko dobrih klupskih igrača.

Bez ikakvih zvijezdi, većinom sastavljena od igrača iz manjih klubova istočne Europe, reprezentaciji Rumunjske se daju najmanje šanse od svih za bilo kakav uspjeh na ovom prvenstvu.

Belgija - Slovačka: 18 sati

Prije par godina smo bili u uvjerenju kako je riječ o najboljoj europskoj reprezentaciji, prepunoj odličnih igrača iz najvećih klubova, ali koji nisu to uspjeli prenijeti i na reprezentativni nivo.

Predvođeni De Bruyneom i Lukakuom nadaju se pozitivnom ishodu na ovom EP.
Kada je u pitanju Slovačka, glavne zvijezde ove selekcije susu Lobotka (Napoli), Skriniar (PSG), te golman Dubravka (Newcastle).

Grupa D
Francuska - Austrija: 21 sat

Reprezentacija Francuske važi za jednog od favorita na ovom turniru i sigurno je da će pokušati da se domogne treće titule šampiona Europe. Francuska je sudjelovala na turniru deset puta. Osvojila je titulu 1984. i 2000. godine, a jednom je bila druga.
Predvođeni Mbappeom, Francuzi se opravdano nadaju novom trofeju.
Reprezentacija Austrije je do sada nastupila tri puta na smotri najboljih europskih selekcija, a najveći uspjeh ostvarila je prolaskom grupe 2020. godine.