NAJGORE PROŠLI ZRINJSKI, SARAJEVO I ŽELJO Disciplinska komisija NS BiH žestoko kaznila klubove

Ultrasi se opraštaju od Stajanja
Hercegovina.info

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ponovo je žestoko kaznila klubove Premijer lige.

Za upotrebu pirotehnike i “neizmirivanje obaveza nadležnog organa” klubovi su za 17. i 18. kolo elitnog razreda bh. fudbala kažnjeni s ukupno 50.500 KM, potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

Najgore su prošli premijerligaši iz glavnog grada – Željezničar i Sarajevo, te mostarski Zrinjski.

Željezničar će zbog upotrebe pirotehnike Manijaka na susretu protiv Veleža u blagajnu FSBiH morati platiti 11.000 KM. Dodatno, tim s Grbavice kažnjen je i sa 2.000 KM zbog toga što su navijači koristili pirotehniku na gostovanju kod GOŠK-a.

Žestoko je kažnjen i mostarski Zrinjski, kojem se na teret stavlja korištenje pirotehnike i “neizmirivanje obaveza nadležnog organa” na utakmici protiv Sarajeva. Plemići će zbog toga platiti 12.000 KM.

FK Sarajevo će morati uplatiti novih 11.500 KM (9.500 KM za utakmicu protiv GOŠK-a, a 2.000 za susret sa Zrinjskim). Bordo tim je pod uvjetnom kaznom FSBiH, koju navijači nisu prekršili korištenjem pirotehnike (bit će suspendirani ukoliko bude ubacivanja tvrdih predmeta u teren).

FK Velež je kažnjen s 5.000 KM (3.000 KM za meč s Igmanom, a 2.000 KM za gostovanje Red Army na Grbavici). Borac će zbog korištenja pirotehnike Lešinara na gostovanjima protiv Zvijezde 09 i Posušja morati platiti po 2.000 (ukupno 4.000 KM).

Široki Brijeg je pirotehnike Škripara protiv Zrinjskog kažnjen s 2.000 KM, a Tuzla City će zbog neizvršavanja odluka nadležnog organa na mečevima protiv Sloge i Širokog Brijega morati platiti po 1.000 KM. Zbog istog prekršaja kažnjena je i Zvijezda 09 na meču protiv Širokog Brijega.