NAJBOLJI IGRAČ FINALA EUROPA LIGE Rakitić titulu slavio s Hajdukovim šalom i hrvatskom zastavom

Ivan Rakitić,Europa liga,finale
instagram

Ivan Rakitić (35) osvajanje Europa lige sa Sevillom na Puškaš Areni slavio je noseći hrvatsku zastavu i šal Hajduka. Hrvatski nogometaš bio je najbolji igrač finalne utakmice u kojoj je Sevilla nakon penala pobijedila Romu. Fotografiju Rakitića sa šalom i zastavom na Instagramu je objavio njegov kum Marko Bralić Keto, piše index.hr

Rakitić je bio najbolji igrač u finalu Europa lige

Regularni dio i produžeci finala završili su rezultatom 1:1. Roma je povela golom Paula Dybale, ali Sevilla se vratila autogolom Gianluce Mancinija. Španjolci su zatim u raspucavanju zabili sva četiri jedanaesterca, dok su Talijani od tri promašili dva.

Najbolji nogometaš u ovih skoro i 150 minuta utakmice kad se ubroje silne sudačke nadoknade bio je Rakitić. Zaradio je ocjenu 8.3 prema Sofascoreu, a prvi sljedeći igrači po ocjenama su Jesus Navas i Nemanja Gudelj sa 7.5.

Kapetan Seville je u šestoj minuti nadoknade prvog poluvremena, od ukupno čak sedam minuta, opalio s preko 20 metara od gola Rome i pogodio stativu. Rui Patricio je već bio svladan, ali lopta je ipak bila malo neprecizna pa je završila u okviru gola. Zato je Rakitić bio precizan u raspucavanju koje je Sevilli sedmi put donijelo osvajanje Europa lige.