Najava 8. kola: Zrinjski protiv Rudara za podizanje forme, Velež se vadi protiv Željezničara

8. kolo nogometne Premijer lige BIH

25.09.    15:30     Velež - Željezničar 

25.09.    15:30     Drina Z. - Leotar

25.09.    15:30     Čelik - Travnik

25.09.    15:30     Sloboda  - Široki B.

25.09.    15:30     Zrinjski  - Rudar P.

25.09.    15:30     Budućnost B. -  Borac

26.09.    15:30     Slavija  - Zvijezda

26.09.    19:30     Sarajevo  - Olimpic

Velež - Željezničar 

Svakako susret koji privlači mnogo pozornosti je susret Veleža I Željezničara. Velež prolazi kroz teško razdoblje a vrhunac svega toga je svađa stručnog stožera na relaciji Hotić - Đurasović. Momčad je u posljednja tri kola poražena sa gol razlikom 11:2. Koliko je trener Hotić uspio ovaj tjedan pripremiti momčad za ovaj susret  treba da se vidi. U goste im dolazi Željezničar koji nije ni "Ž" od Željezničara prošle sezone.  Susret na Širokom Brijegu je pokazao sve njihove slabosti.  Željezničar je prošlo kolo slavio na domaćem terenu protiv zadnjeplasirane Drina. Z. Trener Osim će svakako morati drugačije pripremiti momčad za ovaj susret jer je mnogo toga naučio I vidio sa posljednjeg gostovanja.

Drina Z. - Leotar

Što reći za momčad koja nakon 7. kola imao samo 1 bod na tablici I drži posljednju poziciju. Sve osim pobjede za ovu momčad je veliki neuspjeh.  U goste im dolazi Leotar koji ipak ima razloga za zadovoljstvo jer su nakon blamaže protiv Željezničara od 8:0 uspjeli u posljednja dva kola uknjižiti 4 boda. Problema u momčadi ima jer njihov najbolji napadač  Stojanović u sukobu sa trenerom. Pobjeda protiv Širokog na Policama prošlo kolo daje nadu I optimizam za dobar rezutat na gostovanju protiv momčadi Drina Z.

Čelik - Travnik

Čelik se polako budi. Osvojeni bod na gostovanju kod Zvijezde je sigurno velik kada se uzme činjenica da je Zvijezda jako dobra momčad. U goste im dolazi Travnik koji drži 6. poziciju na tablici I koji je prošlo kolo Veležu utrpao 5 komada. Bez obzira na na njihovu dobru igru Čelik je apsolutnii favorit u ovom susretu.  Travnik u Zenicu dolazi opušten da ponovi dobar rezultat iz prošlog gostovanja kada je osvojio 3  boda protiv momčadi Drina Z.

Sloboda  - Široki B.

Obje momčadi igraju toplo, hladno.  Momčad Slobode drži 12. poziciju na tablici I sve osim pobjede u ovom susretu za njih je ravno porazu. Trener Išuk ima određenih problema sa sastavljanjem momčadi pred ovaj susret. Njihov vezni igrač Ivanković neigra zbog kartona.  Široki Brijeg nikako da uhvati ritam, nekoliko utakmica pokažu da su prava momčad a onda pad u igri I neočekivani porazi. Sigurno težak I zanimljiv susret za obje momčadi.

Zrinjski  - Rudar P.

Ako se uzme u obzir da je Zrinjski prošli tjedan dobio novog trenera Bloudeka koji I nije mogao u nekoliko dana upoznati momčad onda izlet u Banja Luku I nije mogao drugačije završiti. Sigurno da svi u klubu I navijači  kluba očekuju pobjedu Zrinjskoga I vraćanja na staru formu kakva je krasila ovu momčad prethodnih sezona. Koliko je Bloudek ovaj tjedan uspio unijeti pozitivnih stvari u momčad ostaje da se vidi. Sigurno da će veliki hendikep za momčad Zrinjskog biti neigranje kapitena Ivankovića. U goste im dolazi momčad Rudara koja 4 kola nezna za pobjedu. Svakako dobar protivnik za Zrinjski za podizanje forme.

Budućnost B. -  Borac

Budućnost je u protekla dva kola osvojila 2 boda sa gol razlikom 0:0.  U goste im dolazi lider dosadašnjeg dijela prvenstva momčad Borca koja je u 4 posljednja susreta osvojila 12 bodova. Budućnost u ovom susretu mora tražiti pobjedu dok Borac igra za nastavak odličnog niza I potvrde 1. mjesta na tablici. Trener Borca Vlado Jagodić je najavio da u Banoviće ide po pobjedu. U momčad im  se vraća Bojan Raspudić.

U nedjelju se igraju još dva susreta:

Slavija  - Zvijezda

Slavija kod kuće igra dosta uvjerljivo dok Zvijezda igra bolje u gostima. Sigurno zanimljiv susret u kojem je sve moguće.  Da Zvijezda igra dobro u gostima na svojoj koži je osjetio Velež. Kapetan momčadi Amir Hamzić u najavi ovog susreta je kazao da bi I bod bio dobar za Zvijezdu dok momčad Slavije traži pobjedu u ovom susretu.

Sarajevo  - Olimpic

Derbi 8. kola se igra u Sarajevu između susjednih momčadi Sarajeva I Olimpica.  Sarajevo ove godine ima velike ambicije I za sada drži 2. poziciju na tablici. Neočekivani poraz protiv Borca na domaćem terenu ih je malo uzdrmao I sigurno da će u ovom susretu dati sve kako bi pobjedili. Sa druge strane Olimpic  drži 3. poziciju na tablici I sigurno da svakoga može iznenaditi. Nadati se pravoj utakmici I pravom derbiju.