FOTO  Nacional Zagreb okrenuio seriju protiv Split Tommya na 2-1 u pobjedama

fc nacional, Split Tommy
U trećoj utakmici finalne serije Nacional je u Fusio centru slavio protiv gostiju iz Splita rezultatom 4:1, te je poveo 2:1 u finalnoj seriji koja se igra do 3 pobjede. Nacional je do pobjede predvodio raspoloženi Luka Perić zabivši 2 gola uz jednu asistenciju.

Nacional Zagreb je na korak do naslova prvaka! U trećoj utakmici finalne serije Nacional je u Fusio centru slavio protiv gostiju iz Splita rezultatom 4:1, te je poveo 2:1 u finalnoj seriji koja se igra do 3 pobjede. Nacional je do pobjede predvodio raspoloženi Luka Perić zabivši 2 gola uz jednu asistenciju.

U prvih 20 minuta gledali smo obostrano opreznu igru gdje nije bilo odveć izglednih prilika. Jedini zgoditak djelo je mladog Luke Perića koji je izmakao pažnji Genaria i na drugoj vratnici na dodavanje Grbeše pogotkom okrunio lijepu akciju za 1:0. Znatno više od igre vidjeli smo u nastavku, pogotovo u poslijednjih 10 minuta. U 31.minuti Perić je po desnoj strani pored Sutona uspio ubaciti u sredinu gdje je Matošević izmakao pažnji Jelovčića i zabio za 2:0. U 33.minuti gosti se vraćaju u igru lijepim zgoditkom Genaria nakon kornera. Brazilac se lijepo oslobodio Morine i zabio za 2:1.

Kada su se Splićani već pripremali na igru s golmanom-igračem, mladi Luka Perić odlučio je pobjednika. Njegov udarac s 12-13 metara uhvatio je nespremnog Stojkića, kojem prizemna lopta po sredini gola kroz noge prolazi za 3:1. Igra s golmanom-igračem u poslijednje 3 minute nije gostima donijela ništa dobroga. Naprotiv, Luketin ej u poslijednjoj minuti sa svojeg gola zabio za konačnih 4:1. Nacional je ostvario veliku pobjedu koja ga dovodi na korak do naslova prvaka. Splićani su pak u istoj dvorani u kojoj su prije 10 dana pobjedili Nacional, danas prikazali loše izdanje koje ne ulijeva veliku nadu uoči četvrte utakmice koja je na rasporedu već u petak u splitskoj Spaladium Areni.


Dvorana: SD Fusio centar, zagreb
Gledatelja: 600
Suci: Vedran Babić (ST), Nikola Jelić (VŽ), Andrej Topić (ST), Saša Tomić (ZG)
Delegat: Vojislav Aladžić (RI)

NACIONAL ZAGREB: Žarko Luketin, Vedran Matošević, Kristjan Čujec, Mislav Banek, Korab Morina, Renato Koturović, Tihomir Novak, Luka Perić, Borko Surudžić, Kristijan Grbeša, Igor Osredkar, Josip Vuzem, Ivan Pavlić, trener: Kujtim Morina

SPLIT TOMMY: Marin Stojkić, Ivan Gotovac, Dovenir Domingues Neto, Davi Trindade, Nikola Pavić, Josip Suton, Stjepan Perišić, Franco Jelovčić, Duje Bajrušović, Genario Benicio Peixoto, Mate Tešija, trener: Mladen Perica-Štrla

STRIJELCI: 1:0 Perić (15′), 2:0 Matošević (31′), 2:1 Genario (33′), 3:1 Perić (37′), 4:! Luketin (40′)

ŽUTI KARTONI: Banek (10′), Morina (26′), Perić (26′) - NACIONAL ZAGREB
Perišić (20′), Neto (26′), Bajrušović (28′) - SPLIT TOMMY

IGRAČ UTAKMICE: Luka Perić (NACIONAL ZAGREB)