FOTO  Nacional Zagreb i Split Tommy u borbi za prvaka Hrvatske

fc nacional, Split Tommy
Treću godinu u nizu u finalu se sastaju Nacional Zagreb i Split Tommy, s prednošću domaćeg parketa za Zagrepčane. Može li Nacional Zagreb i ove sezone do titule i tako kompletirati hattrick u srazu sa Splićanima, ili će splitski "bijeli" konačno prekinuti prvenstveni post i skinuti s trona dream tema Nacionala Zagreb?

Momčad Nacionala Zagreb u polufinalu doigravanja za prvaka lako se obračunala sa momčadi Novog Vremena, te su kroz dvije pobjede izborili željeno finale prvenstva. Sa druge strane, momčad Split Tommy-a je tek u trećoj utakmici ove srijede pred punim „Gripama" slomila otpor borbenog Futsal Dinama i time se plasirala u finale.
Mnogi će u najavi finala ponavljati floskule poput one "u finalu nema favorita" ili "u finalu je uvijek sve moguće". Istina, finale ima svoju draž i specifičnu težinu, no poput drugih dvoboja i finale ima favorita, no ne pobjeđuju uvijek favoriti...

Nacional Zagreb u ovu je sezonu ušao kao apsolutni favorit, a ulogu favorita momčad Kujtima Morine opravdala je suvereno osvojivši 1.mjesto nakon ligaškog dijela natjecanja, te trijumfom u kupu. No upravo je kup pokazao svu ranjivost Nacionala, jer ozljedama prorijeđena momčad Split Tommyja hrabro se suprotstavila favoriziranom protivniku i bila nadomak trijumfa. Da momčad Victora Acoste ne leži Zagrepčanima mogli smo se uvjeriti i u jesenskom dijelu sezone kada su Splićani u Zagrebu ostali neporaženi odigravši 2:2.

U posljednjem kolu ligaškog dijela natjecanja Splićani su na Gripama slavili rezultatom 4:2, no valja napomenuti da je Kujtim Morina u tom susretu odmarao nekoliko stožernih igrača.

Što možemo očekivati u prvom dvoboju finalne serije u Zagrebu? Nacional Zagreb je dvokorakom protiv Novog Vremena Apfel ušao u finale, za razliku od Split Tommyja koji je finale izborio jučerašnjom pobjedom protiv Futsal Dinama. Slijedom navedenog za očekivati je odmorni Nacional protiv umornog Split Tommyja. Druga stvar koja ide u prilog Zagrepčanima je igrački kadar. Nacional Zagreb ima na papiru kvalitetniju momčad, a Splićani uz to imaju i velikih problema s ozljedama. Gotovo sigurno sutra u kadru gostiju neće biti ozlijeđenih Rafinhe i Koturovića, a ostaje za vidjeti kakva je situacija s Ćorlukom koji je ozlijeđen u drugom dvoboju polufinalne serije protiv Futsal Dinama. Sve navedeno upućuje da je momčad Kujtima Morine na papiru favorit uoči početka finalne serije, no jednako tako možemo biti sigurni da će Splićani biti itekako motivirani i gladni trijumfa. Na kraju krajeva, Splićani su u prošlosezonsko finale ušli kao favoriti, no trofej je na koncu ostao u metropoli...

Jedno je sigurno, očekuje nas spektakl!

Tihomir Novak, kapetan Nacionala Zagreb: „Iako smo mi ove godine favoriti, vjerujem kako nas čeka kao i uvijek uzbudljivo finale, u kojem je teško prognozirati pobjednika. Ipak, vjerujem u svoju momčad, koja je tokom ove sezone u Ligi prvaka i Kupu već toliko puta pokazala pobjednički mentalitet onda kada je to bilo najvažnije. Iza nas je odlična sezona, uz samo tri poraza u posljednjih devet mjeseci (dva poraza u Ligi prvaka i jedan u domaćem prvenstvu, protiv Splita), te mi je teško i zamisliti da u sljedećih 20 dana možemo tri puta izgubiti od momčadi Splita. Respektiramo momčad Splita koja je godinama uz nas u vrhu hrvatskog futsala, ali smatram ako mi budemo pravi i na našoj razini, da nas nitko ne može zaustaviti u obrani titule prvaka Hrvatske!"

Kujtim Morina, trener Nacional Zagreb: „Naša momčad se sastoji od odličnih igrača i vrhunskih karakternih ljudi. Kroz cijelu sezonu prikazivali smo atraktivan, napadački i efikasan futsal, te smo od prvog do posljednjeg dana bili vodeća momčad na tablici. Ipak, doigravanje za prvaka (play off) a tako i ovo finale od nas traži da ponovno pokažemo zbog čega smo već godinama dominantni u hrvatskom futsalu! Split Tommy će čekati svoju priliku, imaju vrhunskog trenera i sklop iskusnih i mladih igrača, ali vjerujem kako ćemo i treću godinu za redom mi biti ti koji ćemo na kraju finalne serije podići pehar prvaka. Pozivam sve ljubitelje futsala da dođu večeras u „Dvojku" i podrže momčad Nacionala!"