MUSEMIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Veležu se puno toga izdogađalo, a nadam se da smo vratili mentalnu snagu nakon Zrinjskog"

fk tuzla city, FK Velež, KUP BIH
Hercegovina.info

Nogometaši Veleža i Tuzla Cityija večeras igraju prvi pulufinalni susret Kupa BiH. Utakmica je to koja je od velike važnosti za obje momčadi, jer Kup je prava prilika za izlazak u Europu. U susret će ekipe ući u različitom raspoloženju. Velež na krilima pobjede protiv Širokog Brijega, a momčad iz Tuzle nakon teškog poraza od Zrinjskog u Mostaru.

Nakon utakmice pod Bijelim Brijegom ekipa Tuzla City ostala je u Hercegovini, točnije u Međugorju gdje dočekuje utakmicu protiv 'Rođenih'.

"Večerašnja utakmica jako bitna kako za nas, tako i za Velež. Sigurno je da Velež u ovu utakmicu s nogometne strane ulazi u boljem raspoloženju od nas s obzirom na posljednje kolo u kojem su oni pobijedili, a mi izgubili. Međutim to ne mora ništa značiti. Igraju se dvije utakmice. Nadam se da smo u ova tri-četiri dana koja smo ostalu u Međugorju uspjeli vratiti momčad u jedno mentalno stanje, onakvo kakvo je potrebno. Očekujemo i pun stadion i da će Velež imati veliku podršku, no pokušat ćemo se pripremiti za sve što nas čeka", kaže za Hercegovina.info trener Tuzlaka Husref Musemić.

fk tuzla city,FK Velež,KUP BIH

'Skautirali' su Velež protiv Širokog Brijega.

"Gledali smo tu utakmicu. Pokazalo se što je nogomet i kako je nepredvidiv. Velež je slavio s desetoricom i to je ono što će im dati bolje raspoloženje. No, kvaliteta ekipe je s druge strane ta da nakon poraza, koliko god on bio, dođe u što bolje stanje. Svaki poraz je na svoj način težak, bio on minimalan ili 5:0 što je bilo malo nerealno. No, sve je to iza nas. Okrećemo se danas Veležu, a u subotu je nova prvenstvena utakmice protiv Radnika. Puno je utakmica, nema vremena ni za radost ni za tugu".

'Rođeni' su kvalitetni.

"Veležu se puno toga izdogađalo, od prekida utakmice, kazni, oduzimanja bodova, igranja bez publike. Sve su to stvari koje su utjecale na njihovu situaciju, i stanje na prvenstvenoj ljestvici. Sigurno je to ekipa koja ima kvalitetu i u svakom trenutku može napraviti dobar rezultat".

Tuzla City nema problema s kadrom.

"Ferreira i Mehmedović nemaju pravo nastupa u Kupu i to su jedina dva igrača koja će nam večeras nedostajati".

Musemić očekuje dobar rezultat.

"Naravno da bi nas zadovoljilo da ostanemo neporaženi. No, i da pobijedimo ništa nam to ne garantira da ćemo proći u finale, a naročito uz novo pravilo u kojem pogodak u gostima ne vrijedi kao ranije. Mora se pobjeđivati, a ako želite igrati u finalu Kupa onda morate pobijediti najbolje", rekao je Musemić.

Dodajmo i to kako će trener Tuzlaka utakmicu pratiti s tribina s obzirom da je pod Bijelim Brijegom zaradio isključenje. Utakmica između Veleža i Tuzla City igra se večeras od 18 sati u Mostaru. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Sarajevo i Igman iz Konjica.