Musemić otišao s klupe Tuzla Cityja

Husref Musemić
Hercegovina.info

Husref Musemić više nije trener Tuzla Cityja, priopćio je ovaj bosanskohercegovački premijerligaš na službenoj stranici nakon što je potpisan sporazumni raskid suradnje.

Posljednjih sedam dana bilo je veoma turbulentno za Tuzla City, a ekipa je primila čak devet pogodaka u četiri dana u Mostaru u dvije utakmice. Sve je 'začinjeno' remijem s Radnikom jučer u Tuzli, prenosi Klix.

S Musemićem odlazi i njegov prvi asistent Dženis Ćosić pa će do daljnjeg ekipu voditi ostali treneri u stručnom stožeru, Selver Ahmetović, Mensur Dedić i Mirsad Dedić.

"Nakon prespavane noći obavili smo razgovor s Musemićem gdje smo konstatirali da ekipi treba pozitivan šok i promjena u stručnom stožeru s čim se i on složio, tako smo sporazumno raskinuli suradnju", kazao je predsjednik Almir Husić. Ime novog trenera trebalo bi biti uskoro poznato, navodi se u službenoj objavi Tuzla Cityja.

Proslavljeni bh. stručnjak klupu Tuzla Cityja preuzeo je u siječnju 2021. godine. Ove sezone s Tuzla Cityjem izborio je polufinale Kupa i drugi je na ljestvici Premijer lige, no ipak nedovoljno da ostane na klupi Plavih.