Musa: Nadam se nastavku tradicije protiv Veleža

Slaven Musa

Prvu od njih igrat će u Vrapčićima, gdje će ga dočekati u potpunosti rasterećeni Velež. Bit će to u najmanju ruku nezgodan duel za Široki Brijeg, no šef struke Slaven Musa i igrači svjesni su činjenice da pritisak jednostavno moraju pokušati pretočiti u pobjedu.
Devet je kola prije kraja prvenstva, Široki ispred Sarajeva i Zrinjskog ima po tri boda viška, Željezničar je na minus četiri, a sada je tu i Olimpic sa šest bodova zaostatka, piše Dnevni list.

Širokobriježani će se vjerojatno nastaviti osvrtati preko ramena, no istovremeno vrlo dobro znaju da je najvažnije ono što će oni napraviti na terenu. A ono što je teren u posljednje vrijeme pokazivao, lagana je kriza igre i rezultata. Musin tim nije zabio u posljednje tri utakmice - bez golova je Široki odigrao u Gradačcu te u dva vezana duela s Borcem, od kojih je posljednji, u sklopu Kupa, odrađen u Banjoj Luci.

- Forma ne može biti dobra kada ne zabiješ u tri vezane utakmice, ali isto tako u tim utakmicama nismo ni primili gol, rekao je Musa.
- Igra u polju je čak i bolja nego to rezultat pokazuje, a glavni će nam cilj biti skinuti teret loše realizacije. Mislim da će to, kada zabijemo, rasteretiti igrače.
U posljednjih pet međusobnih duela Široki je upisao četiri uvjerljive pobjede i remi, s tim da je tim s Pecare uvjerljiviji i gledajući samo pet posljednjih prvenstvenih susreta u Vrapčićima - tri pobjede, remi i poraz učinak je Širokobriježana u toj sekciji statistike. Posljednji poraz u Vrapčićima? Dogodilo se to u travnju 2010., kada je Velež slavio minimalno. Ovog puta, kao zapravo i uvijek, treba uzeti u obzir specifičnost situacije, a ona je ovakva: Široki je pod imperativom, rasterećeni Velež nije briga za to.

- Po meni je bolje kad si pod pritiskom, jer u situaciji kada ne možeš ni gore, ni dolje, intenzitet treninga ne može stalno biti na željenoj razini. Imamo tu tradiciju dobrih rezultata protiv Veleža i nadam se da će se ona nastaviti, smatra strateg Širokog.
Forma Veleža u Vrapčićima u posljednje vrijeme također je važan detalj. Već neko vrijeme Rođeni u prvenstvu igraju bez opterećenja, a to se vidi na domaćim rezultatima - redom su u Vrapčićima padali Slavija, Radnik, Vitez, Zvijezda, Sarajevo i Čelik. Zeničani su, doduše, pali u sudačkoj nadoknadni, ali su pali...
- Oni su kvalitetni, ekipa su koja želi igru, u svim linijama imaju takve igrače..., naprijed im je Haurdić u odličnoj formi, a u sredini imaju Blagojevića i Jankovića. Zato očekujem dobru utakmicu.

Kadar? Protiv Borca su u potpunosti odmoreni kapetan Wagner, Stipo Marković i Davor Landeka, koji uopće nisu ulazili u igru, manju minutažu nego inače dobili su Dino Ćorić, Goran Zakarić i Zvonimir Kožulj.
- Vidjet ćemo koliko će to pomoći, jer bez obzira što neki uopće nisu igrali, problem je i samo putovanje, autobus. Wagnera, recimo, uopće nismo vodili, tako da očekujem da će biti svjež i raspoložen.

I dalje bez ozlijeđenog trojca

Slavko Brekalo, Dino Kresinger i Taianan Welker i dalje su ozlijeđeni, pa ih ni danas neće biti u konkurenciji. Struka se nadala da će napadač Kresinger biti u stanju oporaviti se do Veleža, no očito sa 33-godišnjim napadačem u Širokom nisu htjeli previše riskirati i eventualno ga izgubiti za samu završnicu sezone. Već neko vrijeme Široki igra bez ovog trojca, tako da je struka već na to naviknula, mada se Musu u posljednje vrijeme moglo čuti kako se itekako osjeti Kresingerov izostanak.