MUP HNŽ "Poljskim navijačima bit će zabranjen ulazak u HNŽ"

Policijski punktovi
Ilustracija/Hercegovina.info

Večeras se u Mostaru igra dvoboj trećeg kola UEFA Konferencijske lige između bh. prvaka Zrinjskog i poljske Legije iz Varšave, a poljskim navijačima je UEFA ranije ovog mjeseca zabranila dolazak na utakmicu.

"Mi nemamo još informacije je li netko od poljskih navijača došao u Mostar. Uvezali smo se s Graničnom policijom BiH, imamo korespondenciju s njima, ako itko bude pokušao prijeći, da ga vrate i da obavijeste naš Operativni centar. Postoje već mehanizmi da to spriječimo", rekao je u izjavi za Fenu Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Marić je potvrdio kako će MUP HNŽ-a poduzeti sve mjere u provođenju ove odluke.

"Pazimo da ne uđu u Županiju kroz prijelaze s juga. Ako je netko slučajno ušao ranije u Međugorje, kao mjesto gdje se dosta Poljaka nađe kroz godinu, poduzet ćemo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti prema planu osiguranja kako smo to predvidjeli", kazao je Marić.

Podsjetimo, Europska nogometna federacija (UEFA) zabranila im je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog kaosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s ozljedama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagirati, te je poljski klub zbog navijača kažnjen s 15.000 eura.

Dvoboj između Zrinjskog i Legije počinje u 21 sat na stadionu pod Bijelim brijegom.