Mostarski gradski derbi se ponovno odgađa, poznat i novi mogući datum odigravanja

Velež Zrinjski
Hercegovina.info

Mostarski gradski derbi između HŠK Zrinjski i FK Velež ponovno će biti odgođen. Utakmica 6. kola koja se trebala igrati još 20. kolovoza odgođena je zbog europskih obaveza Zrinjskog, te se trebala igrati 24. rujna.

No, kako se doznaje utakmica se neće igrati ni tada. Naime, s obzirom da će Zrinjski u tom razdoblju imati nekoliko svojih nogometaša koji će nastupati za reprezentaciju, najvjerojatnije će iskoristiti pravo odgađanja utakmice budući da upravo ta nekolicina mladih nogometaša igra važnu ulogu u momčadi Sergeja Jakirovića

Pozive za mladu reprezentaciju BiH dobili su Ilinković, Sučić i Sabljić.

S druge strane i Veležu odgovara da se utakmica odgodi s obzirom na kašnjenja s radovima na stadionu. Nitko ne bi želio da se mostarski gradski derbi igra u Gabeli, pa ni policija s obzirom da je riječ o utakmici visokog rizika.

Potvrdio je to i nakon susreta protiv Tuzla City u Gabeli trener Veleža Amar Osim.

Gradski derbi se treba igrati u reprezentativnoj stanci, ali budući da Zrinjski ima mladih reprezentativaca, oni će imati mogućnost da ne igraju. Tako da se vjerojatno neće igrati, ali špekuliram. Veće su šanse da igramo na našem stadionu u Vrapčićima ako se opet odgodi, jer će teren teško biti gotov do 24. rujna", rekao je Osim.

Kako doznaje Hercegovina.info novi termin odigravanja derbija bit će 12. listopad.