MOSTARSKI GRADSKI DERBI Rendulić i Klafurić se na konferenciji za medije složili u jednoj stvari

Konferencija uoči gradskog derbija Zrinjskog i Veleža
Fena

Zaostala utakmica 3. kola Premijer lige BiH igra se u srijedu u Mostaru u kojoj će se na protivničkim stranama naći dva mostarska kluba, Zrinjski i Velež, a na današnjoj press konferenciji treneri mostarskih ekipa su poručili kako u derbijima nikada nema favorita.

"Neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka zahtjevna utakmica, izuzetno kvalitetan protivnik koji igra dobro, koji je u seriji pozitivnih rezultata i koji teži nadigravanju. Uvijek su to utakmice koje su neizvjesne, gradski je derbi, sva tri ishoda su moguća, ne postoje favoriti. Nadam se da će utakmica biti kvalitetna, da će jedni i drugi pružiti dobru igru i da će na kraju pobijediti bolji", rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Kazao je kako je njegova ekipa imala nešto kraću pauzu jer su u ponedjeljak, 9. listopada, igrali protiv Sloge Doboj koju su pobijedili rezultatom 2:0 u Mostaru.

"Sve teče po planu, imamo sitnih problema vezanih za Mišića. Barišić je nedavno operiran i neće sigurno konkurirati bar još mjesec i pol dana, a imamo i objektivni hendikep što Biblija nije bio s nama. Koliko god smo sretni što nastupa za reprezentaciju, toliko je to i hendikep što ga nema s nama", smatra trener aktualnog bh. prvaka.

Sadržaj se učitava...

S Rendulićem se po pitanju favorita u derbiju slaže i trener Veleža Dean Klafurić.

"Kao što je rekao kolega Rendulić, derbi je pred nama i mi se veselimo toj utakmici. To su utakmice koje nose veliku znatiželju, pogotovo strast kod navijača, ali se to reflektira i na nas aktere. U ovu utakmicu moramo ući s jednakim pristupom kao i u svaku. Zrinjski je ekipa koja igra stvarno dobro, a utakmice po Europi su im dale još jedno dodatno samopouzdanje. Riječ je o derbiju i u njemu nema favorita, ali mi ćemo ići na pobjedu", poručio je Klafurić.

Za sutrašnju utakmicu sudac je tek određen danas, a treneri obje ekipe su izrazili želju da žele jednak kriterij.

"Četvorka koja bude sudila prije svega treba sama sebi pomoći na način da sudi ono što jest i što vidi i onda neće biti problema. Naravno da će biti grešaka, toga ima i u sudaca, ali najbitnije je da je kriterij isti", kazao je Rendulić, a s tim se složio i Klafurić.

Kapetani mostarskih ekipa, Slobodan Jakovljević (Zrinjski) i Denis Zvonić (Velež), naglasili su kako je atmosfera u ekipama dobra.

"Atmosfera je kao i pred svaki derbi, da žargonskim jezikom kažem, nabrijana. Moramo ući rasterećeni, u smislu da budemo prizemljeni. Atmosfera je dobra i nadam se da će tako ostati i poslije sutrašnje utakmice", rekao je Jakovljević.

U Veležu žele nastaviti pozitivnu seriju.

"Atmosfera je i kod nas u ekipi izuzetno dobra, svi su motivirani i željni dokazivanja, da pokažemo stvari koje smo radili u ovoj mini pauzi s trenerom, stvari koje smo nadograđivali. Želimo to dokazati na terenu, želimo nastaviti našu pozitivnu seriju", poručio je Zvonić.

Odgovorili su i na pitanja na kome je veći pritisak pred derbi jer Zrinjski lovi vrh, a Velež nikada u gostima nije pobijedio Zrinjski.

"Ova utakmica sama po sebi nosi određeni pritisak, znamo koliko ona znači ljudima u gradu, tako da i nama igračima generalno puno znači. Velik je pritisak, uvijek je tako kad se igra protiv gradskog rivala. Dobro igraju, ali imamo iskustva protiv njih od prije", izjavio je Jakovljević.

Jednako stajalište kao kapetan Plemića ima i kapetan Rođenih.

"Svaki derbi nosi pritisak, tako i ovaj. Kada pođe utakmica, treba se fokusirati na stvari koje su nogometne i tako se postaviti u utakmici", zaključio je Zvonić.

Zrinjski i Velež svoju utakmicu igraju u srijedu, 18. listopada, na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 16.30 sati.

Zrinjski je slavio u posljednja četiri susreta, dok je Velež posljednji put pobijedio Plemiće prije više od tri godine.