Mostarski futsal prvak nakon četiri titule po prvi put primljen u Nogometni savez BiH

Mostar SG Staklorad i Vico Zeljković
NFSBiH

U zgradi Nogometnog saveza (NS) BiH u Sarajevu predsjednik Vico Zeljković primio je izaslanstvo kluba Mostar Stari grad, futsal šampiona naše zemlje, koju su činili predsjednik Amel Bajgorić, direktor Mirsad Fazlinović i član Uprave Alen Đuliman. 

Iz mostarskog kluba nisu krili oduševljenje ovim gestom predsjednika Zeljkovića, koji je na ovaj način pokazao da želi dati doprinos daljem razvoju futsala u Bosni i Hercegovini. 

"Prvi put nakon četiri osvojene titule prvaka BiH primio nas je predsjednik NSBiH. Zbog toga smo zahvalni predsjedniku Vici Zeljkoviću i njegovim suradnicima na velikom gestu. Imali smo veoma konstruktivan razgovor o mnogim temama, ali u prvom redu o unaprijeđenju futsala u BiH. 

Predsjednik Zeljković je rekao da će pomoći oko organizacije Glavne runde (Main round) UEFA-ine Lige prvaka, gdje ćemo igrati protiv Kampuksen Dynama (Finska), CS Dinama Plus (Moldavija) i ZVV Hovocuba (Nizozemska). Mi smo domaćini turnira od 26. do 31. listopada u Jablanici", kazao je Amel Bajgorić.