MOSTARSKI DERBI IPAK U GABELI Velež tražio odgodu za proljeće, ali Savez ne želi ni čuti. Evo gdje bi se i kome prodavale ulaznice

FK Velež
FK Velež

Mostarski gradski derbi između Veleža i Zrinjskog koji je na rasporedu 5. studenog, prema svemu sudeći igrat će se u Gabeli, doznaje Hercegovina.info. S obzirom na to da Velež na svoj stadion neće sigurno do proljeća, 'Rođeni' su primorani 'Plemiće' ugostiti na zamjenskom stadionu 'Perica Pero Pavlović' u Gabeli koji je ove jeseni njihov dom u svim utakmicama.

Radovi su se odužili, a iz Nogometnog saveza BiH još je protekli tjedan za naš portal praktički potvrđeno kako će se s istima otići i u proljeće.

"Ono što svim klubovima kažem je to da se ne miješaju kruške i jabuke. Poslovi koje radimo ne smiju se vezivati za određenu utakmicu. Tako klubovi čine medvjeđu uslugu samo sebi. Nije ovo vezano samo za Mostar, nego i za Banja Luku, Tuzlu i druge. Radovi idu svojim tijekom i ono što svima mogu potvrditi je da se pod cijenu svega neće raditi ustupak na uštrb kvalitete. Kada je u pitanju kvaliteta, ako će zbog nje radovi trajati duže, onda to ima opravdanje. Radovi idu dalje i niti jednog trenutka se ne vodimo niti jednom utakmicom", kaže za Hercegovina.info direktor sektora administracije i ekspert za infrastrukturu u Odjelu za licenciranje NS BiH Nihad Hodžić. 

Sve odlazi u proljeće.

"Ulazimo u studeni. Nastojimo završiti Tušanj i Koševo i sve aktivnosti će biti takve da će sve otići u početak proljetnog dijela, u smislu da osiguramo da sačuvamo travnjake da budu u pravoj funkciji. Riskirati kvalitetu zbog jedne utakmice se ne može. Ja sam pristalica toga. Nije vrijedno da se teren ošteti. Bolje je sve ostaviti za proljeće. Nije samo Mostar u pitanju", kazao je Hodžić za Hercegovina.info.

Kako doznajemo Velež je danas Nogometnom savezu BiH uputio i dopis za službenim očitovanjem kada će konačno moći na svoj stadion, a i sami će se potom službeno obratiti javnosti ukoliko odgovor sutra stigne, ali i ako ne stigne.

Ono što također doznajemo, Velež je od Nogometnog saveza BiH zatražio i odgodu utakmice i prebacivanje za proljetni dio, no Savez za to ne želi čuti. Kako se doznaje odbili su također i zahtjev Sarajeva koji je derbi sa Željezničarom želio prebaciti za proljeće, ali i oni su odbijeni.

Stoga je jedina opcija odigravanje ove utakmice u Gabeli. Iako je gostujućim navijačima (u ovom slučaju to su navijači Zrinjskog) zabranjen odlazak na gostovanja na zamjenske stadione, ipak se radi o utakmici visokog rizika i o istoj će se morati voditi računa o brojnim faktorima.

Tako će Velež kako doznajemo, najvjerojatnije ulaznice prodavati isključivo u Cernici navijačima Veleža, kako ne bi došlo do 'miješanja navijača' gradskih rivala i nekih incidenata. Klubovi će napraviti svoje i na terenu korektnim ponašanjem, a sve ostalo je na policiji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.