MOSTARCI U NJEMAČKOJ Klub iz okolice Stuttgarta u subotu traži 50-tu pobjedu u nizu

TSV Weilimdorf
Facebook

Mnogi mladi su posljednjih godina napustili Hercegovinu i ‘skrasili’ se u Njemačkoj. Među njima je veliki broj sportaša koji su svoje karijere nastavili u novoj sredini.

TSV Weilimdorf, futsal klub iz okolice Stuttgarta čiji grb krase crveno-bijeli trokutići 2019. godine osvojio je naslov prvaka Njemačke.

Za novog njemačkog prvaka tada je nastupilo čak pet bivših igrača HFC Zrinjski. Uz Mostarce Ivana Knezovića, Emraha Sarića i Franju Delića, za Weilimdorf su igrali Čitlučanin Tomislav Bevanda i Splićanin Josip Božinović.

TSV Weilimdorf

U sezoni 2019/2000 dres prvaka Njemačke i dalje nose Ivan Knezović, Emrah Sarić, Franjo Delić i Josip Božinović, dok se Tomislav Bevanda vratio u Hercegovinu i vodi momčad MNK Brotnjo. Na polusezoni za trenera Weilimdorfa imenovan je Nikola Tomičić, koji je u dva navrata vodio HFC Zrinjski .

TSV Weilimdorf nakon 13 kola u južnoj skupini prvenstva Njemačke ima stopostotan učinak uz fantastičnu gol razliku 93:34.

“U južnoj skupini prvenstva Njemačke imamo 49 pobjeda u nizu i sada u subotu očekujemo 50 jubilarnu pobjedu. Od sezone 2021/2022 igrat će se jedinstvena Bundesliga u kojoj će nastupati najbolje ekipe iz četiri regije, a sljedeća sezona je kvalifikacijska za Bundesligu”, kazao je Ivan Knezović za hercegovina.info.

On već pet godina živi u Njemačkoj gdje uz igranje futsala radi u jednoj tvrtki. Zadovoljan je uvjetima u klubu i na radnom mjestu, a sa zanimanjem prati događanja u HFC Zrinjski.

“Zrinjski se sada nažalost bori za ostanak u Premijer ligi. U vrijeme dok sam igrao za klub uvijek smo bili u borbi za vrh ljestvice i osvojili Kup BiH”, istaknuo je Knezović otkrivši kako je futsal u Njemačkoj u pravoj ekspanziji.

Jedinstvena Bundesliga bit će profesionalna Liga, što će znatno utjecati na kvalitetu natjecanja. Igrači neće više raditi nego će biti samo posvećeni futsalu”, rekao je Knezović.

Bivši igrači Zrinjskog su u aktualnoj sezoni za prvaka Njemačke postigli 29 golova. Josip Božinović je dao 13, Franjo Delić 9, Ivan Knezović 6, a Emrah Sarić koji se kasnije priključio ekipi jednom se upisao u listu strijelaca.