MOSTARAC PREUZIMA KLUPU HAJDUKA Ivanu Leki nije uvažena žalba

Adnan Čustović
Božidar Vukičević/CROPIX

Četiri puta je Adnan Čustović samostalno vodio ekipe u svojoj karijeri, dvaput Oostende, jednom Waasland Beveren, te Kortrijk, sve u Belgiji i ništa novo za njega što će samostalno, tijekom utakmice, vodit Hajduk. Čustović, „na Lekin daljinski” rekao je u najavi susreta protiv Slaven Belupa, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Već sam imao priliku da budem prvi trener, a sad je situacija takva kakav jest, glavni trener je suspendiran, pokušat ćemo da nastavimo s našim principima koje mi imamo u obrani i u napadu. Naši su igrači spremni, kao na svakoj utakmici. I u svakom trenutku oni znaju što treba da rade u obrani, a što u napadu.

Prva od vaših pet je Slaven Belupo?

- Poznamo ih, imali su promjena, novog trenera u odnosu na proljeće, imaju Nizozemca. Njegov prethodnik Zekić je igrao s obranom pet, a sad se to promijenilo, igraju s četvoricom otraga. Znamo koji je njihov forte, imaju igrače kao što su Hoxha i Crnac, koji su uvijek opasni u napadu. Oni su kao momčad opasni u ofenzivnim tranzicijama.

Je li se ekipa uspjela oporaviti nakon velikog okršaja kontra PAOK-a?

- Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv PAOK-a, ali tu utakmicu trebamo što prije zaboraviti i pripremiti se za ovu utakmicu protiv Slaven Belupa koja nam je veoma, veoma važna! Čak mislim da je ova utakmica u nedjelju puno važnija od ove u četvrtak što nas čeka kod PAOK-a, jer je bitno da dođemo u Grčku s pobjedničkim mentalitetom. I nadam se, želim da nastavimo s dobrim igrama i ako ostvarimo pobjedu u nedjelju smatram da će nam puno lakše biti u četvrtak.

Treća utakmica, treći puni stadion, veliki je motiv za sve vas?

- Hajduk je veliki klub s jako velikim brojem navijača, svima nama je čast da stadion bude popunjen do posljednjeg mjesta na svakoj utakmici i nadam se nastavku toga do kraja sezone – rekao je Adnan Čustović, Lekin „alter ego” od ove pa ukupno pet utakmica na sceni HNL-a, sve do druge polovice rujna.