MOSTAR Velež sa Željom podijelio bodove

Velež - Željezničar
Hercegovina.info

U okviru 12. kola Premijer lige BiH u nogometu, u Vrapčićima su igrali Velež i Željezničar. Krajnji rezultat utakmice bio je 1-1.

Trener Željezničara Amar Osim rekao je da je zadovoljan osvojenim bodom u Mostaru protiv Veleža s obzirom na to da su njegovi igrači do gola došli u finišu meča. "Pozitivna stvar u današnjem meču je osvajanje jednog boda, s obzirom na to da su igrači igrali slabo.

Bilo bi mi žao da smo izgubili, neriješeno je dobro kada igraš ovako slabo, nema tu previše komentara. Utakmica je bila čvrsta, tvrda, borbena, bez seljačkih ispada i na kraju čestitam Veležu i zahvaljujem im na prijemu. Idemo dalje", rekao je Osim.

Velež - Željezničar

"Ostaje žal za tri boda. Imali smo situacija u drugom poluvremenu preko Cvijanovića da riješimo utakmicu, ali je nismo iskoristili. Dobro smo stajali na terenu, iako smo imali igrača manje. Željo je postigao gol iz, kako ja mislim, jedine šanse koju su imali na susretu.

Izuzetno tvrda utakmica. Teren jeste bio natopljen, ali je dobro izdržao. Ponavljam, ostaje žal za tri boda, ali šta da se radi. Dobili smo i taj crveni karton koji je bio opravdan. Ćivić je napravio dva nesmotrena prekršaja, pogotovo drugi. Čestitam mojim momcima i Željezničaru na fer i korektnoj igri", rekao je Dudić.

Željezničar u narednom meču igra protiv Radnika na domaćem terenu, dok Velež gostuje kod Zrinjskog.