MOSTAR Ultrasi pozivaju na akciju čišćenja

Ultrasi parking
hercegovina.info

Mostarski Ultrasi danas su putem svoje Facebook stranice uputili poziv na akciju čišćenja otpada oko stadiona HŠK Zrinjski. Nezadovoljni su najvjerniji navijači Plemića kako se drži do okoliša. Jednako tako iskazali su nezadovoljstvo besmislenim šaranjem fasada i prometnih znakova.

"Pandemijsko vrijeme udaljuje nas već godinu dana od tribina, ali ne i od obveze zaštite vrijednosti koje HŠK Zrinjski od 1905. predstavlja. Očuvanje pripadnosti klubu i gradu iz kojeg potječemo naša je obveza", poručuju.

Već se godinama puno truda, volje i sredstava ulaže u grafite i murale koji na lijep i dostojanstven način predstavljaju naš klub, zatim i navijačku skupinu. Međutim, mnogo je i nepromišljenih natpisa ispisanih od strane pojedinaca koji na pravi način ne prezentiraju ni HŠK Zrinjski ni Ultrase, već samo uništavaju gradske fasade, uključujući i prometne znakove. To ne može biti ni ljudski ni navijački prihvatljivo. Nedostatak inspiracije za pravu ideju ili lokaciju ne smije biti opravdanje za uništavanje tuđeg, ali i zajedničkog vlasništva", ističu.

"Također, svjedoci smo da se u okoliš i obnovu i očuvanje sredine ulaže malo, zato smatramo da promjena mora krenuti od nas samih. Za početak uklanjanjem otpada na području oko našeg stadiona. Ovim putem Klub navijača „Ultras-Zrinjski” poziva na akciju čiščenja u subotu, 27. ožujka u 10 sati. Okupljanje je na parkingu ispred stadiona HŠK Zrinjski, odakle ćemo krenuti. Pozvani su Ultrasi i ostali prijatelji Zrinjskog da se priključe akciji", priopćeno je iz Kluba navijača Ultras Zrinjski Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.