FOTO/VIDEO  Mostar Stari Grad novi je prvak BiH!

Finale 2021 Staklorad i Salines
Hercegovina.info

FC Mostar Stari Grad Staklorad vratio je titulu prvaka u Mostar. Igrači Igora Božovića večeras su u trećoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka uvjerljivo svladali ekipu Salines Tuzla City rezultatom 7:4 te tako osvojili svoj četvrti naslov prvaka. 

Već nakon prvog poluvremena Mostarci su imali veliku prednost od 3:0. Strijelci za domaće bili su Radmilović, Kahvedžić i Lazarević za miran odlazak na predah.

U nastavku ponovno domaći dolaze prvi do pogotka. U 24. minuti pogađa kapetan Marijo Aladžić. No, nekoliko trenutaka kasnije još dva pogotka. Najprije gosti preko Rajčevića smanjuju na 4:1, da bi odmah u idućem napadu Lazarević pogodio za 5:1.

Dvije minute kasnije, točnije u 27. minuti penal za domaće. Siguran realizator je Anel Radmilović. U 36. minuti gosti postižu svoj drugi pogodak. Odlično je pucao Arnautović i pogodio mrežu Galića.

U 39. minuti Nermin Kahvedžić pogađa za 7:2 i veliko slavlje domaćih. Do kraja utakmice Tuzlaci su preko Rajčevića i Arnautovića postići još dva gola za goste i ublažiti rezultat za končanih 7:4.

Podsjetimo, Mostar Stari Grad je identičnim rezultatom pobijedio i prvi finalni susret, u drugom su pak slavili igrači Salinesa u Tuzli netipičnim rezultatom 1:0, da bi večerašnji susret odlučio prvaka. Mostarci su osvojenim naslovom izborili nastup u Ligi prvaka.

MOSTAR SG: Galić, Kahvedžić, Radmilović, Jelić, Aladžić, Ćesir, Agović, Džemić, Sesar, Bošković, Rakić,
Vesić, Gosto, Lazarević. Trener: Ivan Božović.

SALINES: Milanović, Isanović, Kocić, Tomić, Rajčević, Seferović, Ramić, Bolinha, Ivanković, Arnautović,
Džombić, Šešelj, Avdić, Jašarević. Trener: Predrag Rajić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.