FOTO/VIDEO  Mostar Stari Grad na krilima Kahvedžića izborio finale protiv Salinesa

SG Staklorad i GFC Sarajevo
Hercegovina.info

U finalu doigravanja za prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine igrat će Mostar Stari Grad Staklorad i Salines Tuzla City.

Odličnu utakmicu večeras smo gledali u Mostaru gdje su domaći u dramatičnom susretu slavili rezultatom 4:2. 

Poveli su Mostarci u 16. minuti. Bilal Jelić je odlično na drugoj vratnici pronašao Nermina Kahvedžića koji nije imao problema tu loptu poslati u mrežu za slavlje domaćih. Odmah u sljedećem napadu imali su gosti odličnu šansu za poravnanje, no udarac Jusića najprije zaustavlja vratnica, a zatim i Galić.

No, zato u 28. minuti Sarajlije vraćaju stvari na početak. Sve je odlično napravio Emir Sipović, othrvao se obrani domaćih i uposlio Hršumovića koji pogađa za slavlje svoje momčadi.

Ali to slavlje kratko je trajalo, već u sljedećem napadu Rakić šalje loptu na stranu za Kahvedžića koji je kroz noge Paračanina posprema u mrežu.

Sadržaj se učitava...

U 36. minuti gosti ponovno dolaze do poravnanja. Hodžić je odlično pucao pokraj Rakića, uhvatio Stanislava Galića na krivoj nozi i pogodio za novo slavlje Sarajlija.

No, opet slavlje kratko traje. Opet prednost domaćima donosi Kahvedžić. U 37. minuti neobjašnjivo ga je obrana gostiju prilikom izvođenja kornera ostavila nečuvanog na drugoj vratnici. Kahvedžić je pucao "od pod", i pogodio za prednost domaćih. Ovaj gol "na dušu" ide vrataru gostiju, no kakvu je sezonu i utakmicu večeras odradio, zaista mu se teško može išta prigovoriti.

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan pogodak. Ponovno je to bio odlični Kahvedžić. Sve je odlično napravio Bilal Jelić poslao loptu za Kahvedžića koji ostaje sam pred vratima gostiju i sigurno pogađa za potvrdu pobjede i plasman u finale.

U finalu će Mostarci igrati protiv Salinesa koji je u drugom polufinalnom susretu svladao Bosnu Kopred rezultatom 6:3.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.