FOTO  Mostar Stari Grad i HFC Zrinjski remizirali u odličnom susretu

Finale lige 2021 Staklorad i Zrinjski
Hercegovina.info

Igrači HFC Zrinjski napravili su večeras pravo malo iznenađenje u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine odigravši remi u gostima kod novog prvaka i gradskog rivala FC Mostar Stari Grad Staklorad. Krajnji rezultat na semaforu bio je 4:4 (2:2).

Lijepu utakmicu gledali smo večeras u Mostaru.

Poveli su Plemići na samom početku utakmice. Jednu loše dodanu loptu Marija Aladžića presjekao je Adnan Kalajdžić te odličnim udarcem poslao mrežu iza leđa Stanislava Galića.

Domaći su do poravnanja došli u 9. minuti. Nakon jednog duela Perića i Aladžića u šestercu gostiju suci su pokazali na kazneni udarac. Loptu je uzeo upravo Aladžić i pogodio za izjednačenje.

No, tri minute kasnije Zrinjski ponovno vodi. Ovog puta loptu je izgubio Vesić, ponovno je to presjekao Kalajdžić, a lopta dolazi do Sušca koji lijepo pogađa u bliži kut Galića za novo slavlje Plemića.

Samo dvije minute nakon toga novo poravnanje. Pucao je iskosa s lijeve strane Bilal Jelić, a lopta se nekako kroz noge Čolaka otkotrljala u mrežu. Rezultatom 2:2 otišlo se na odmor. 

Domaći su prvi put poveli u 28. minuti. Rakić je iz auta izveo loptu za Vesića koji je odlično zakucava pod gredu vratara Zrinjskog.

U 30. minuti novi pogodak za domaće. Lazarević je iz kornera poslao povratnu loptu za Bilala Jelića koji pogađa za 4:2.

Pet minuta kasnije Zrinjski vraća utakmicu u neizvjesnost. Čolak je rukom bacio loptu sa svog gola, ona je došla do Galića kojem ispada iz ruku i odlazi u mrežu.

U posljednjoj minuti Zrinjski dolazi do novog pogotka. Nakon šestog akumuliranog prekršaja siguran izvođač kaznenog udarca bio je Adnan Kalajdžić za konačnih 4:4.

Pobjednika Kupa saznat ćemo u uzvratnom susretu koji se igra u dvorani na Bijelom Brijegu 5. svibnja. Kao poseban gost na ovoj utakmici bio je predsjednik Gradskog vijeća Mostar Salem Marić.

Mostar SG Staklorad: Stanislav Galić, Nermin Kahvedžić, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Jovan Lazarević, Benjamin Ćesir, Amar Omanović, Anes Agović, Tarik Džemić, Josip Bošković, Stefan Rakić, Vladan Vesić, Denis Muselinović, Samir Gosto. Trener: Ivan Božović.

HFC Zrinjski: Marko Čolak, Dragan-Edi Marić, Adnan Kalajdžić, Ivan Sušac, Ivan Drežnjak, Haris Skuhan, Ivan Perić, Vice Božić, Goran Zeko, Franjo Bubalo, Zvonimir Grubišić. Trener: Danijel Karačić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.