MOSTAR GORI Navijači razgrabili gotovo sve ulaznice, Sheriff čeka pakao pod Bijelim Brijegom

Zrinjski Sheriff
Hercegovina.info

Hrvatski športski klub Zrinjski 6. srpnja na stadionu pod Bijelim Brijegom igra utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, gdje će ugostiti odličnu momčad FC Sheriff, prvaka Moldavije. 

Pred 'Plemićima' je izuzetno težak protivnik koji je briljirao u prošloj sezoni na europskoj sceni. Podsjetimo, Sheriff je u prošloj sezoni izbacio Crvenu Zvezdu, zagrebački Dinamo, a na Santiago Bernabeu su slavili protiv aktualnog prvaka Europe Real Madrida.

Odmah po završetku ždrijeba u Nyonu, utakmica Zrinjskog i Sheriffa glavna je tema među navijačima Zrinjskog u cijeloj Hercegovini.

Zrinjski Sheriff

Najvatreniji navijači Zrinjskog bit će na Zapadu

Kolika euforija vlada u gradu na Neretvi svjedoči i podatak da je Zrinjski u samo dva dana prodao polovinu karata koje su puštene u prodaju za ovaj susret. S obzirom na to da je UEFA-a za ovaj susret smanjila kapacitet stadiona, oko 6000 navijača najtrofejnijeg kluba iz BiH će imati sreću da dobiju svoj dragocjeni "komadić papira".

Zrinjski Sheriff

Prava ludnica vlada na prodajnim mjestima na stadionu pod Bijelim Brijegom gdje se karte prodaju od ujutro od 10 do 12 sati, ali u Fan Shopu Zrinjskog koji je otvoren do 20 sati.

"Velika je potražnja za kartama, naročito zadnjih dana. Prodaju se karte na dva mjesta pa se ne stvaraju gužve, ali ovim tempom će se sigurno sve rasprodati", govori za Hercegovina.info djelatnica Fan Shopa.

Dok čekamo u prostorijama fan shopa mijenja se šarolika postava navijača Zrinjskog.

Zrinjski Sheriff

"Dolaze svi, obitelji, roditelji s djecom, parovi. Svi žele osigurati svoju kartu za srijedu, a veliki broj navijača odmah kupi i godišnju kartu", dodaje.

Slogan ovogodišnjeg nastupa 'Plemića' u Europi je "Mostarski Europski Zrinjski". Pod tim sloganom tiskane su i prigodne majice koje navijači svakodnevno kupuju.

Zrinjski Sheriff

Doznali smo i još jedan detalj, a to je da će Zrinjski u utakmici sa Sheriffom istrčati u novim Macronovim dresovima. 

Trener 'Plemića' Sergej Jakirović kaže kako je ozračje u momčadi sjajno.

Zrinjski Sheriff

Pripreme za Ligu prvaka

"Stanje u momčadi je odlično. Pripremamo se najnormalnije kao i za svaku utakmicu. Svjesni smo da će biti teško, no mi ćemo dati sve od sebe da se pokušamo dobro prezentirati u Europi", kaže Jakirović za Hercegovina.info.

Zrinjski će na Sheriff bez Nike Jankovića, igrača kojeg je u razgovoru za Hercegovina.info trener Sheriffa Stjepan Tomas posebno apostrofirao.

Zrinjski Sheriff

Niko Janković neće moći pomoći svojoj momčadi u prvoj utakmici protiv Sheriffa

"Niko je dobio crveni karton u juniorskoj Ligi prvaka, a prema pravilima UEFA-e igrač je dvije godine pod suspenzijom dok ne odradi kaznu za isti. Njemu taj crveni karton ističe 31. srpnja ove godine. Da smo se plasirali u Ligu prvaka on ga više ne bi imao. Klub je tu odlično reagirao. Što se tiče ostalih, Slobodan Jakovljević radi po posebnom programu. Njega ćemo probati osposobiti, ali ćemo uoči utakmice napraviti procjenu. Ne bih ga želio izgubiti na duže razdoblje", ističe Jakirović.

Zrinjski Sheriff

Liječnička služba Zrinjskog čini sve da Jakovljević bude spreman

U Zrinjskom se analizira Sheriff.

"Znamo dosta. Iyayi Atimwen se priključio prije nekoliko dana i pitanje je hoće li konkurirati za utakmicu. Neke nove stvari ipak ne znamo, ali dosta analiziramo. Došao je trener Stjepan Tomas s kojim sam bio zajedno na akademiji za UEFA Pro licencu. Njemu sigurno treba vremena da sve to skupa posloži".

Očekuje sjajnu atmosferu pod Bijelim Brijegom.

"Ja se nadam da će biti pun stadion. UEFA je smanjila kapacitet, ali nema veze. Koliko god ljudi bude, vjerujem da će nam biti dvanaesti igrač i vjetar u leđa kako je to bilo i do sada bez obzira koliki je broj navijača bio na stadionu. Osjeća se podrška koja je jako velika", zaključio je Jakirović za Hercegovina.info.

Utakmica između Zrinjskog i Sheriffa igra se u srijedu 6. srpnja na stadionu 'HŠK' Zrinjski od 20 sati, dok će se uzvratni susret igrati 12. srpnja u Kišnjevu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.