MORAŠ RADITI RAZLIKU Sergej Jakirović otvoreno kritizirao pojačanje Rijeke

Jakirović Rijeka

Vremena za odmor nema, Rijeka je u nedjelju gostovala u Velikoj Gorici, a već u četvrtak bit će ponovno na terenu kada igra protiv Lokomotive.

"Tempo je brz, nismo se niti ohladili od nedjelje. Nakon kratke analize smatram da nismo bili na uobičajenoj razini, da smo mogli i morali bolje. Možda je kumovalo vrijeme, bili smo grogirani i mi i oni. Oni su iskoristili priliku preko Fućka, a mi nismo iskoristili neke dobre šanse. Dolazi Lokomotiva, mlada ekipa, pozitivno bezobrazna, dosta efikasna, poletna i brza. Morat ćemo biti puno bolji nego u nedjelju da bi uzeli tri boda. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu", kaže Sergej Jakirović.

Jakirović dodaje kako se u užurbanom ritmu odigravanja susreta većina vremena iskoristi na regeneraciju.

"Mi ovih dana nemamo što raditi, pripremamo se više u teoriji nego u praksi. Danas su igrači najumorniji, ali ima nas dovoljno, možda će biti 2-3 promjene, bili smo ispuhani na nekim pozicijama. Vrijeme je bilo teško, ali to nije alibi, morali smo odigrati bolje. Dolazi nam ekipa koja igra brz i dinamičan nogomet i ako ne budemo pravi, nećemo imati šanse."

U tom susretu neće biti Veldina Hodže što će svakako biti veliki hendikep.

"Jako me zanima kako ćemo izgledati bez Hodže. On je jako podcijenjen, jedva čekam da vidim kako će to biti bez njega, on radi puno nevidljivog posla. Imamo tu Bandu i Stanića, Liber je više osmica."

Jakirović je otvoreno kritizirao Djouahru koji je stigao kao veliko pojačanje, ali to zasad nije potvrdio.

"Ne pokazuje ono za što je doveden. Bio je mjesec dana out, vratio se, ali ja nisam zadovoljan. Smatram da ako si stranac da moraš raditi razliku i biti standardan. Kada vratim film unazad, ovu ekipu drži 7-8 igrača Hrvata plus Andrija, Selahi, Prince. Čim je 50:50 bolje da igra domaći. S te stane nisam nimalo zadovoljan."

Jakirović dodaje kako su Gorica i Lokomotiva dosta različite momčadi i ne treba uspoređivati.

"Različiti su profili igrača. Lokomotiva je s jedne strane osigurala ostanak, prodali su Aliyua, još imaju nekoliko sjajnih koje će prodati, zna se koji im je cilj i rade dobro. Rasterećeni su, mogu dobiti svakoga i moramo biti jako oprezni. Doći će se nadigravati, stvarno očekujem sjajnu utakmicu i živo me zanima kako će to izgledati. Gorica? Ljudi su nadoknadili minus 11, dobili nas, Osijek, Istru i uzeli bod Dinamu."

Andrija Vukčević dodaje kako Gorica treba ponoviti nastup kao protiv Hajduka da boi slavila protiv Lokomotive.

"To je ekipa koja igra s nevjerojatnom energijom. Sigurno će nam trebati naša energija iz prošlih utakmica, moramo odigrati kao protiv Hajduka ovdje i onda nema zime za nas."

Sportnet.rtl.hr