"Moramo biti sretni što živimo i gledamo Hrvatsku i nogomet u vrijeme Luke Modrića"

Ivica Džidić, Hrvatska nogometna reprezentacija
Ilustracija/Hercegovina.info/HNS

Veliku pobjedu Hrvatske na Euru protiv Škotske i prolazak u osminu finala za Hercegovina.info komentira Ivica Džidić bivši nogometaš, ali i bivši suigrač kapetana "Vatrenih" Luke Modrića iz vremena mladih selekcija Dinama te HŠK Zrinjski.

POBJEDA ZA DALJNI ZALET NA PRVENSTVU

"Hrvatska je pokazala svoje pravo lice i svoju moć. Mislim kako će ova pobjeda psihički podići momčad i kako će se vratiti tamo gdje su bili u Rusiji. Sada će svaka utakmica biti utakmica podjednakih šansi. Onaj tko bude imao veću koncentraciju dobit će susret. Velike su šanse da Hrvatska ide dalje"

O IZMJENAMA I PETKOVIĆU

"Bruno Petković nije imao zahtjeve kao prve utakmice, ali ni onaj pritisak koji mu je stvaran da mora utrčavati u prostor. Dalić ga je pustio da igra svoju igru. Igrao je za ekipu i puno joj pomogao. Dosta je umarao stopere Škotske, odigravao, razigravao. Igrao je svoju igru i kao takav je dao svoj obol pobjedi. Samim tim vezni igrači su imali prostora za igru."

VLAŠIĆ IGRAČ BUDUĆNOSTI

"Nikola je jedan veliki potencijal koji može promijeniti tijek utakmice u kratkom roku. U Rusiji je proglašen najboljim igračem. On je hrvatski igrač budućnosti, na kojeg će se sigurno Hrvatska moći osloniti."

VEZNI RED ODLIČAN

"Marcelo Brozović je svjetska klasa. Igrao je ono što treba igrati kao zadnji vezni igrač. Kada gledamo cijelu našu veznu liniju, svi su odigrali fenomenalnu utakmicu i pokazali ono što jesu. Drugo poluvrijeme su apsolutno kontrolirali igru i u trenutku kada je bio neodlučan rezultat, ali i kada je Hrvatska imala dva gola prednosti. U svakom trenutku je svaki igrač u veznoj liniji znao što treba činiti. Niti u jednom trenutku nije izgubljena koncentracija. Utakmicu su priveli kraju upravo onako kako je vezni red to želio. Najbitnije je da nisu dozvolili Škotima neke prekide gdje su oni najopasniji. Ponovno je dobru utakmicu odigrao Mateo Kovačić i cilj je ostvaren".

JURANOVIĆ

"Dečko je na najbitnijoj utakmici Europskog prvenstva pod velikim pritiskom pokazao da reprezentacija ima desnog beka za budućnost. Kada je veliki pritisak puno je teže igrati. On je tu pokazao veliki karakter te da je zasluženo dobio mjesto u reprezentaciji i da se na njega može ozbiljno računati. Nakon Darija Srne i kada se jednog dana umirovi Šime Vrsaljko, Hrvatska ima kvalitetno rješenje."

O IZBORNIKU

"On je vukao prave poteze. Svi su bili iznenađeni postavom i Juranovićem i Vlašićem u prvih jedanaest. Međutim, svojim izmjenama i pristupom sustavu i igri pokazuje ono što Dalić zapravo jeste. On je veliki trener koji zna pripremiti momčad za velike utakmice i veliki je psiholog. Na kraju mu se uvijek vrati veliki rezultat."

O PRIJATELJU I GENIJALCU LUKI MODRIĆU

"Što reći o njemu. Kao što je i sam izbornik Dalić izjavio, kada imate jednog takvog prije svega čovjeka u ekipi, a zatim igrača i vođu na terenu, onda je i vama puno lakše voditi momčad. Luka je sve na terenu, Dalićeva produžena ruka. Dalić mora biti sretan što je bio izbornik u vrijeme Luke Modrića, ali i mi svi skupa moramo biti sretni što smo gledali nogomet i Hrvatsku kada je Luka Modrić igrao. Ja sam osobno sretan što u tom vremenu živim."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.