Momčad Sarajeva nastavila s porazima, slabiji su bili od Slobode

FK Sloboda i FK Sarajevo 2022
Klix

Sloboda je seriju rezultata bez pobjede prekinula protiv Sarajeva i Bordo timu nanijela šesti poraz u sezoni. Tuzlaci su u Banovićima ostvarili trijumf sa 2:0 uz po jedan gol u oba dijela.

Sloboda je nešto bolje ušla u utakmicu. Pritisak kojeg su igrači tuzlanske ekipe napravili na otvaranju susreta urodio je plodom u 11. minuti kada je i postignut prvi gol na susretu, piše sportsport.

Poslije ubačaja sa lijeve strane, golman Šahinović je otišao u prazno, lopta se odbija do Vranješa pa do snalažljivog Mehmedovića koji trese mrežu za radost domaćina.

Međutim, Mehmedović se nalazio u ofsajdu pošto je Musa bio jedini igrač Sarajeva ispred njega. Ipak, pomoćni sudac Udovičić nije podigao zastavicu te je glavni arbitar Petrović pokazao na centar.

Sarajevo je svim silama pokušalo stići do izjednačenja u prvom poluvremenu, a najbliži tome Bordo tim je bio u 44. minuti kada je Čataković ubacio s lijeve strane, a Đokanović s pet metara glavom pogodio stativu, objavio je Klix. Do kraja prvog i u drugom poluvremenu ukazalo se po nekoliko prilika s obje strane, međutim golova nije bilo.

Sloboda je do drugog pogotka kojim je potvrdila pobjedu postigla u 88. minuti kada je Husejinović centrirao iz slobodnog udarca s lijeve strane, Šahinović je pogriješio i Kapetanović je glavom pogodio za konačnih 2:0.

Trener u stručnom stožeru FK Sarajevo Vučina Šćepanović kaže da je tijekom utakmice između Slobode i Bordo tima u pojedinim trenucima meča imao osjećaj kako domaći nogometaši više žele pobjedu, ali da igrači, bez obzira na to, moraju izvući poruke iz ovoga.

Kako je rekao, poraz od Slobode nije razlog 'za plakanje' i Sarajevo se nakon ove utakmice okreće novim izazovima.