MODRIĆU SE KLANJAJU I KATALONCI ‘Stari roker nikad ne umire, zadarski genijalac pokvario je zabavu Stonesa‘

Luka Modrić Real Madrid

Ulaskom u igru u 62. minuti El Clasica koji je pripao Realu (2:1), Luka Modrić zavrijedio je mjesto u klubu 500. Kapetan reprezentacije Hrvatske odigrao je 336 utakmica La Lige, 112 Lige prvaka, 28 u Kupu kralja, 11 u Španjolskom Superkupu, pet u Superkupu Europe te osam na svjetskim klupskim prvenstvima.

Ujedno je hrvatski reprezentativac i četvrti stranac s najviše nastupa za Real Madrid. Ispred njega su Francuz Karim Benzema (648) te brazilski dvojac Marcelo (536) i Roberto Carlos (527). Modrić je novim nastupom zaradio mnoge pozitivne recenzije, što trenera Carla Ancelottija, što španjolskih medija s madridskom adresom, pišu Sportske novosti.

Analitika zaključuje da je ulaskom 38-godišnjeg veznjaka na mjesto nešto mlađeg Tonija Kroosa madridski klub napokon izgledao živahno nakon blijede predstave prethodnih sat vremena. Uslijedila je krasotica Judea Bellinghama u 68., a zatim i presudni pogodak u drugoj minuti nadoknade.

Pored madridskih medija, odnosno Marce i AS-a, Modriću se naklonio i katalonski Mundo Deportivo, koji će nastupe Maestra postaviti u glazbeni kontekst ususret činjenici da su na tribinama Olimpijskog stadiona Barcu bodrili čuveni Rolling Stonesi. Mick Jagger i ekipa, sukladno dogovoru s glavnim sponzorom katalonskom kluba Spotifyjem, odradili su promociju novog albuma, stoga su nogometaši Blaugrane na prsima nosili prepoznatljivi logo rock sastava. Međutim, frontmen Stonesa nije bio jedini roker na susretu.

"Neumorni Luka Modrić... Real Madrid nije se povjerio samo uspjehu mlade engleske zvijezde Bellinghama, već i nogometu zadarskog genijalca. S Modrićem je postalo jasno da stari rokeri nikad ne umiru. Hrvatski reprezentativac, koji u ovoj sezoni nema minutažu kakvu bi priželjkivao, pokvario je Barcinu zabavu Rolling Stonesa, prisutnih u loži. Odlučnim izlaskom na travnjak Modrić je pridonio povratku momčadi Carla Ancelottija", stoji u simpatičnom tekstu Mundo Deportiva.

Dok je Ancelotti hvalio Modrića, Xavi Hernandez prosudio je da je njegova momčad zaslužila znatno više od poraza. Vjeruje, a i u pravu je, da su Katalonci dominirali 60 minuta, ali Kraljevi su još jednom pokazali zašto su i kraljevi preokreta. You can‘t always get what you want, zapjevat će Stonesi Xaviju. U prijevodu, ne možeš uvijek dobiti što želiš...